SJEDNICA STRANAČKOG VRHA

PLENKOVIĆ O KOLINDINOJ IZJAVI DA BI BANDIĆU U ZATVOR NOSILA KOLAČE: Vjerujem da se šalila DOZNAJEMO: HDZ će predati više od 200.000 potpisa za Kolindu

 
Andrej Plenković
 Ivan Perić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak u večernjim satima. Izvijestio je da su na dnevnom redu bile aktualne teme, predsjednička kampanja i najava niza aktivnosti u sljedećem razdoblju.

Rekao je da u utorak u podne ide u društvu Kolinde Grabar-Kitarović u Hrvatski sabor gdje će Državnom izbornom povjerenstvu predati prikupljene potpise za predsjedničku kandidaturu, a najavio je i sjednicu Vlade u Krapini, sjednicu Savjeta za Slavoniju i Baranju u Vukovaru, sastanak sa županima u Koprivnici kao i niz sastanaka o hrvatskom predsjedanju EU te odlazak na summit NATO-a u Londonu.

O kompromisu sa sindikatima u obrazovanju tek je kratko ponovio da može biti zadovoljan te da je HDZ u cijelosti podržao predloženi dogovor koji omogućuje prekid štrajka u školama.

- Vodili smo računa o interesima djece i o financijskoj održivosti aranžmana, s te strane možemo biti zadovoljni, izjavio je.

Novinari su ga nakon obraćanja pitali za komentar istupa Kolinde Grabar-Kitarović koja je u intervjuu za Media servis izjavila da će Milanu Bandiću, ako bude osuđen, nositi kolače u zatvor.

- Nisam osobno vidio i čuo izjavu, moji suradnici su mi prenijeli. Vjerujem da je to bilo u šali, izjavio je.

Na pitanje misli li doista da Grabar-Kitarović to nije mislila ozbiljno, Plenković je potvrdio: - Pa tako mi se čini.

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je 'kolače' spomenula odgovarajući na pitanje novinarke o kritikama zbog predsjedničina pjevanja na Bandićevom rođendanu. Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje da mora biti toliko korektna da ostane ono što jest:

- Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno, izjavila je Grabar-Kitarović.

Inače, sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nakon koje je Plenković izašao pred novinare ovaj put nije trajala dugo, oko sat vremena, a jedna od glavnih tema bili su predsjednički izbori.

Šef izbornog Stožera Ivan Anušić izvijestio je o aktivnostima u kampanji, te je na sjednici kazao kako sve ide po planu, uključujući i prikupljanje potpisa. Sutra u 12 sati Kolinda Grabar-Kitarović, naime, trebala bi predati potpise, a tom prilikom s njom će biti najviši dužnosnici HDZ-a, te predstavnici stranaka koje je podupiru. U HDZ-u neslužbeno kažu kako će predati između 200 i 250 tisuća potpisa. Potpredsjednik stranke Tomislav Čuljak, koji koordinira stranačkim odborima, kazao je na sjednici kako će i odbori biti aktivni u kampanji te da će sastajati po županijama.

Šef HDZ-a Andrej Plenković govorio je o kompromisu koji je postignut između Vlade i sindikata, oko čega na sjednici nije bilo nikakvih prigovora, te je naglasio kako je glavni interes bio da djeca ponovno krenu u školu. Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na sjednici je izvijestio o GUP-u, s obzirom da je koji sat prije sjednice Predsjedništva, održan i sastanak gradskog HDZ-a na kojem je jedna od glavnih tema bio GUP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:02