‘KRAJNJE BEZOBRAZNO‘

Plenković o Milanoviću: ‘Drugi put kad ode u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj!‘

‘Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa‘
 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković žestoko je napao Zorana Milanovića zbog toga što je danas uspoređivao njegov puta u Albaniju i put vladajućih u Helsinki lani, zbog čega su oba slučaja završila na Povjerenstvu za sprečavanju sukoba interesa. Premijera je posebno zasmetalo što je Milanović tu manifestaciju nazvao 'dernekom u Finskoj'.

- To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Helsinki uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom, bio na kongresu EPP-a i vratio se za manje od 24 sata - rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju.

- Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići gdje god hoće. Međutim, ako s nogu kažete da idete negdje, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problem, a neka druge pusti na miru - bio je ljut Plenković koji je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku.

- Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj!

Plenković je govorio ispred hotela Westin uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, a prva tema je bila Zakon o obnovi Zagreba.

- Danas se održavaju sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i cilj nam je zastupnicima i najvišim dužnosnicima približiti aktivnosti koje predstoje, da se svi zajedno osvrnemo na rezultate izbora i da najavimo koordinirano djelovanje stranke u predstojećim danima. Što se tiče Zakona o obnovi Grada Zagreba i nekih djelova Zagrebačke i krapinsko-zagorske županije, vlada je zakon usvojila za drugo čitanje i poslala ga u Sabor. U tijeku su brojni saborski odbori koji o njemu raspravljaju. Sutra ujutro ćemo predstaviti zakon, naš pristup je identičan kao u prvom čitanju, a to je da smo otvoreni za sugestije i amandmane. Cilj nam je da se taj zakon izglasa krajem idućeg tjedna uz što veći konsenzus svih stranačkih klubova.

Premijer je kratko odgovorio i na pitanju o aferi oko Josipe Rimac.

- Slala mi je poruke, ali nije tražila nikakve usluge. Jesu li neki ministri upleteni u aferu? Ne znam. Neka USKOK, PNUSOK i DORH sve istraže, ja detalje nemam, osim ovog što izlazi u medije. Ako se nekome dokaže upletenost, onda ćemo reagirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 12:22