ODGOVOR PREMIJERA

Plenković o Milanoviću: ‘Mi za njim ucviljeni nismo, a ako je njemu teško, neka pati‘

Premijer Andrej Plenković u Vinkovcima je dao izjavu za medije te odgovorio na današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića
Andrej Plenković
 Luka Gerlanc/Cropix

Premijer Andrej Plenković u Vinkovcima je dao izjavu za medije te odgovorio na današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića. Predsjednik Vlade se, između ostalog, osvrnuo na sporove o obilježavanju obljetnice oslobodilačke akcije Bljesak.

- To pokazuje još jednom da politizira Hrvatskom vojskom i to je zadnje što bi predsjednik trebao činiti. I to na dan kad bismo trebali obilježiti akciju Bljesak.

Ima li predsjednik ovlasti donijeti zapovijed da vojnici ondje ne budu, pitali su novinari.

- Nisam slušao što on govori. Te tlapnje slušamo danima. Znate kako se kaže, onaj tko nema posla, i s jarićima nešto radi. To su trivijalne teme koje mene ne zanimaju.

- Htjeli bismo normalan i kulturan protokol kakav je i dogovoren na razini institucija. Mi za njim ucviljeni nismo, a ako je njemu teško, neka pati.

- Ne slušam Milanovića, niti mi je bitan. Ako je Vama bitan, puštajte ga na slušalice, rekao je Plenković reporteru N1 televizije.

Kako komentira Milanovićevu izjavu da nema veće dodvorice od Pupovca.

- Milanović očito mora vratiti dugove onima koji su ga birali, a birali su ga oni koji postoje samo da oslabe poziciju HDZ-a. Zato je plan za ove izbore da ojačamo poziciju HDZ-a. A on, zato što je SDP na 15 posto, se ponaša kao da je lider stranke, poručio je Plenković.

- Mislim da se hrvatski narod može zabavljati na nekoj vicoteki, a ne slušajući te tlapnje. Njegova uloga kroz covid krizu bila je opstrukcija. Što se tiče nas, imamo jasan smjer i stav. Njegova postignuća kao premijera su bila toliko fantastična da svi vape za njima, ironično je rekao premijer.

Osvrnuo se potom na spor oko veleposlanika.

- Njegov ured je primio popis veleposlanika. Imaju imena. Kad odgovore na taj prijedlog, možemo nastaviti razgovore.

Milanović je eksplicitno rekao da nema taj popis i govori da lažete, napomenuo je novinar.

- Čovjek vam laže i izmišlja stalno. On laže već dugo vremena. Na izborima se lažno predstavljao kao normalan, a sad vidimo da je to jako upitno, izjavio je Plenković.

- Imate nekog tko vrijeđa Gordana Grlića Radmana, netko koga se nitko ne sjeća iz kruga diplomata...

Plenković je rekao i da o obljetnice 'Bljeska' nema više što razgovarati s Milanovićem te da će se držati protokola koji je dogovoren u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:44