PROSLAVA OLUJE

PLENKOVIĆ O NASTUPU PREDSJEDNICE U KNINU 'Proslava je bila jako lijepa i dostojanstvena. Josipovićev komentar? To je jako teška izjava'

 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je u Opatiji izjavio da je Tomislav Karamarko, koji je nagovijestio da bi se ponovno mogao kandidirati za predsjednika HDZ-a, imao svoju prigodu, ali da stvari idu dalje.

Na upit može li više kandidata štetiti jedinstvu stranke u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković je kazao da su to odvojeni procesi, te da ne vidi zašto netko unutar HDZ-a ne bi bio lojalan u kampanji.

Kazao je da se osjeća siguran na mjestu predsjednika HDZ te d se ne pribojava da će se protukandidati udružiti protiv njega.

Upitan da komentira nastup predsjednice Grabar-Kitarović u Kninu na Dan pobjede, u kontekstu tvrdnji Ive Josipovića da su mnogi ocijenili da je bila alkoholizirana, Plenković je ustvrdio da je to jako teška izjava.

"Cijela proslava je jako lijepo prošla, bila je dostojanstvena, s porukama, govorima i ozračjem“, naveo je.

Plenković je, upitan da komentira ponovno izvikivanje „Za dom spremni“ na Dan pobjede, rekao da bi na to trebala reagirati policija a potom, ako se tako procjeni i sudovi.

"Koliko shvaćam, policija stalno ponavlja da bez obzira na brojne aktivnosti koje pokrenu, na kraju ne završi kako su mislili“, kazao je.

Premijer je dodao da policija, kad misli da je bilo prekršaja, mora reagirati.

Komentirajući manji broj turista ovoga srpnja u Hrvatskoj, Plenković je rekao da su o tome mnogo razgovarali u Vladi.

Nitko od konkurenata ne spava, velike zemlje poput Turske i Egipta, se vraćaju na tržište i subvencioniraju zračne linije i turističke aranžmane. Mi se moramo prilagođavati promjenama, dizati kvalitetu, ulagati, za postavljenu cijenu dati odgovarajuću uslugu, istaknuo je.

Plenković se u Opatiji susreo s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem koji mu je predstavio opatijske razvojne planove te zamolio za pomoć u ubrzanju realizacije projekta vezanih uz europske fondove.

Plenković je rekao da Opatija prednjači po svojim infrastrukturnim ulaganjima, osobito u posljednje vrijeme povezanim s politikom demografske revitalizacije. Dodatne mjere u odnosu na ono što postoji na državnoj razini imaju efekta i u Opatiji se rađa više djece, rekao je.

Ustvrdio je da su ovdje mjere fiskalne decentralizacije polučile odličan efekt, te grad postaje postaju jači akter za realizaciju projekata. Bitno je ubrzati projekte iz integriranogt teritorijalnog ulaganja, u ovom slučaju u sklopu riječke aglomeracije, te očekujemo da ministarstvo regionalnog razvoja i sve nadležne službe ubrzaju postupke, rekao je.

Najavio je raspisivanje natječaja u okviru Ministarstava unutarnjih poslova i regionalnog razvoja za gradnju nove zgrade opatijske javne vatrogasne postrojbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 08:52