NA SJEDNICI VLADE

Plenković o slučaju Janaf: ‘Svatko za koga se utvrdi da je kriv će i odgovarati...‘

Dajemo podršku DORH-u, USKOK-u i PNUSKOK-u u svim aktivnostima. Oni su neovisni, samostalni, lišeni utjecaja, kaže Plenković
Andrej Plenković
 Paun Paunovic/Cropix

Premijer Andrej Plenković se na početku sjednice Vlade osvrnuo na policijsku akciju u kojoj je zbog gospodarskog kriminala uhićeno više osoba, među kojima i šef Janafa Dragan Kovačević.

- Zadaća svih tijela, osobito pravosudnih tijela, DORH-a, USKOK-a je da nepristrano rade svoj posao. Ta poruka borbe protiv korupcije je stalna, to dokazuje naš mandat. Naša Vlada se za to zalaže konkretnim aktivnostima. Dajemo podršku DORH-u, USKOK-u i PNUSKOK-u u svim aktivnostima. Oni su neovisni, samostalni, lišeni utjecaja i pritisaka na njihov rad. Svatko za koga se utvrdi da je kriv će i odgovarati. Nemamo više informacija u ovoj fazi, rekao je Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

S obzirom da za sada nema više informacija o istrazi, Plenković je najavio da će komentirati ostale detalje kad se ozbiljnije upozna sa sadržajem svih aktivnosti koje su danas u tijeku.

- Načelan i principijelan stav, vrlo čvrst i jasan i iza toga stojimo i tako ćemo voditi našu politiku, naglasio je Plenković.

Prema neslužbenim informacijama, policija je u ranim jutarnjim satima pokrenula akciju u kojoj su, među ostalima, osumnjičeni predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević te HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Barišić i Grgić još nisu uhićeni jer im se prije toga, kao saborskim zastupnicima, mora skinuti imunitet. O zahtjevu za skidanjem imuniteta odlučivat će poslijepodne saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je "rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba, koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:58