VRHUNAC KRIZE

PLENKOVIĆ O ŠTRAJKU U ŠKOLAMA 'Očekujem da se ova stvar danas završi! Zašto mislim da je sve ispolitizirano? Pa to je očito...'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas, među ostalim, štrajk učitelja koji traje više od mjesec dana, odnosno pregovore koje Vlada vodi sa sindikatima.

- Pravo na štrajk je jedno od prava koje naši građani u bilo kojem sektoru mogu i imaju pravo koristiti. S te strane ne vidim ništa neobično, što se tiče poruke o važnosti obrazovanja, ne samo da smo je čuli, nego je znamo - rekao je Plenković, dodavši da proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna, što je najviše u povijesti sredstava za obrazovanje i znanost.

Reforma nam treba za radna mjesta budućnosti. Dostojanstvo nastavnika apsolutno, poručio je premijer, javlja N1 Televizija.

- Ponavljam, dijalog je stalan, dijalog će biti i danas popodne, nakon prosvjeda. Apeliram na sindikate, na vođe sindikata, da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruku, jesmo. Jesmo li povećali plaće u dosadašnjem mandatu? Jesmo. Hoćemo li je povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li porasti plaća za 18,3 posto? Hoće - rekao je Plenković.

- Vodimo računa o tome, mislim da imamo rješenje. Rješenje ide za ciljem da nam djeca idu u školu, da nastavnici budu zadovoljni i da ova priča završi na način da svi možemo kazati da smo unaprijedili sustav - rekao je Plenković.

Upitan je i očekuje li ovaj tjedan završetak štrajka u školama. "Danas. Ja danas očekujem da se stvar završi", rekao je Plenković, piše N1.

Na pitanje zašto misli da je štrajk ispolitiziran, Plenković je rekao da je to očito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2021 19:38