VRUĆE TEME

PLENKOVIĆ O SUSRETU HDZ-ova ZASTUPNIKA I ZDRAVKA MAMIĆA U SARAJEVU 'Trebao je biti puno mudriji i oprezniji'

Andrej Plenković
 Darko Tomas / CROPIX

Na pitanje RTL-ove novinarke Damire Gregoret o tome hoće li Milanu Bandiću dati mjesto u Vladi ako se odrekne Hasanbegovića, premijer Andrej Plenković odgovorio je da o tome razgovora nije bilo.

Što se pak tiče druženja HDZ-ova zastupnika Marijana Kustića sa Zdravkom Mamićem u Sarajevu, kazao je da je za to tek čuo.

'Čuo sam za to, vidim da je on nešto protumačio zbog čega se i kako to dogodilo. Mislim da je tu trebao biti puno mudriji. To je bio jedan skup, ali trebao je biti oprezniji.'

Što se tiče najnovijeg razvoja događaja u vezi s konferencijom u Marakešu, premijer je rekao da se u međuvremenu nije čuo s predsjednicom Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, ona je u kolovozu uputila glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antoniju Gutteresu pismo u kojem stoji da joj je iznimno drago što će sudjelovati na usvajanju dokumenta o migrantima u Marakešu.

No prošli tjedan je objavila kako ipak na konferenciju neće ići čime su ostali iznenađeni u Ministarstvu vanjskih poslova, a sam premijer je rekao da je za njenu odluku doznao iz medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:54