NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković o susretu s Milanovićem: ‘Odradili smo sastanak i raspravljali o jednoj jedinoj temi‘

‘Nema zajedničkih vijenaca, to smo apsolvirali. Do kraja mandata. Svatko će polagati svoj vijenac. Donijeli smo tu odluku i gotovo, o tome ne moramo više divaniti. To je passe‘
Andrej Plenković
 Damjan Tadić/Cropix

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Vlade. Ponovno se osvrnuo na cijepljenje i pozvao sve da se cijepe kako bi se ostvario cilj od 50-55% procijepljenih do kraja lipnja.

Komentirao je i činjenicu da će se u Savskom Marofu proizvoditi sastojci za Pfizerovo cjepivo.

- Riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara. Uključena je i Irska, a RH tako ulazi u krug država koje proizvode određeni sastojak za cjepivo.

Uskoro će se održati i sastanak Europskog vijeća o zelenoj digitalnoj potvrdi.

Osvrnuo se na današnju sjednicu Vijeća za obranu na kojoj se raspravljalo o nabavi višenamjenskog borbenog aviona za Oružane snage RH. Vijeće je dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona. Na toj se sjednici Plenković susreo s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

- Postoje određene teme koje povezuju po nadležnosti predsjednika RH i Vlade, a jedna od njih je Vijeće za obranu. Imamo temu koju je potrebno raspraviti. Mi smo odradili sastanak i to je jedina tema o kojoj se danas raspravljalo, ništa drugo nije bio predmet rasprave, rekao je Plenković.

Kada je riječ o nabavi aviona, novinari su upitali je li bilo pritiska.

- Nema pritiska, rekao je Plenković.

Dan oružanih snaga će biti obilježen 28. srpnja. Hoće li biti zajedničkog polaganja vijenaca, pitali su novinari premijera.

- Nema zajedničkih vijenaca, to smo apsolvirali. Do kraja mandata. Svatko će polagati svoj vijenac. Donijeli smo tu odluku i gotovo, o tome ne moramo više divaniti. To je passe. Svi će odati počast na svoj način sa svojim vijencem. To nije bila praksa ni prije, rekao je Plenković.

Komentirao je i kaotičnu situaciju u KBC Sestre milosrdnice.

- Ne znam tko su svi ti ljudi koji se tamo spominju. Ima v.d. ravnatelja, postoje pravilnici i sve što treba za funkcioniranje bolnice. Ja se u to ne miješam. Ako treba biti nekih inspekcijskih nadzora, neka se istraži i ispita sve o čemu se radi. Mislim da je to jedino normalno, zaključio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:00