PREMIJER NA HVARU

PLENKOVIĆ O TRAGIČNOJ SMRTI MLADIĆA U ZAPREŠIĆU 'Izražavam žaljenje i sućut, očekujemo da inspekcija utvrdi okolnosti, u kontaktu sam s Kujundžićem'

Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković trenutno boravi na Hvaru te se ondje osvrnuo na tragedije koje su se dogodile u Zaprešiću i Jastrebarskom, i ujedno komentirao aferu s funkcioniranjem hitne pomoći u Zagrebačkoj županiji.

- Izražavam žaljenje zbog nesretnih slučajeva u Zaprešiću i Jastrebarskom, izražavam sućut obiteljima. Bio sam u kontaktu s ministrom Kujundžićem i očekujemo da inspekcija Ministarstva zdravstva temeljito utvrdi okolnosti slučajeva i nakon toga ćemo moći donositi kvalificiranije sudove o konkretnom predmetu, rekao je Plenković dodavši da će vidjeti s predstavnicima lokalnih vlasti da se poboljša sustav hitne pomoći, piše N1.

Odgovorio je i na pitanje je li s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom razgovarao o izručenju šefa MOL-a Zsolta Hernadija.

- Premijer mađarski je bio u kratkom prolasku kroz Opatiju, sreli smo se na neformalnoj kavi, razgovarali o bilateralnim pitanjima, rekao je Plenković dodavši da on i Vlada zastupaju hrvatske interese.

Komentirao je i informaciju o povratku Jose Mraovića, osuđenog za silovanje, u HDZ. Kaže da on već dugo godina nije član HDZ-a.

Osvnuo se i na slučaj dvojice stradalih migranata kod Ogulina, na koje se strovalila velika stijena.

- Meni je izuzetno žao što je došlo do slučaja. Nismo jedina zemlja gdje se oni koji se bave krijumčarenjem ljudi koriste brdovitim i šumovitim terenom... Hrvatska će policija učiniti sve da spriječi nezakonite migracije, poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:34