REAKCIJA

PLENKOVIĆ O UHIĆENJU NOVINARA 'Nevjerojatna je lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvog vrha koji orkestrira ponašanje policije. To su nebuloze'

Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, novinarima je dao izjavu uoči sastanka Kluba HDZ-a u Saboru. Upitan za komentar o slučaju uhićenja Indexova novinara Gordana Duhačeka, Plenković je rekao da je slabije pratio komentare, javlja N1.

"Imam dojam da su nevjerojatna lakoća optuživanja Vlade, politike, nekakvog vrha koji orkestrira ponašanje policije koje bi išlo za tim da se novinare uhićuje i disciplinira. To su nebuloze, vjerojatno će ti glasovi trbuhozboraca sutra postati štosevi", rekao je Plenković.

Razgovarao je i s ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem, od kojega je tražio da podnese izvješće, kako bi se vidjelo o čemu se tu zapravo radi.

"Moj je stav vrlo jasan, bez obzira je li tu došlo do kršenja zakona, propisa, treba uvijek s posebnim obzirom tretirati predstavnike medija, novinare, za svaku izgovorenu riječ ili napisani bilo kakav tekst", rekao je Plenković.

Što se tiče putnih naloga za put u Helsinki, koje od Vlade i HDZ-a traži Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Plenković je rekao da slučaja - nema.

"Slučaj ne postoji. Cijela ova priča je iskonstruirana, izmišljena da bi se nešto držalo u eteru, što je najnormalnija aktivnost predsjednika Vlade. Taj slučaj postoji samo za one koji žele na taj način razgovarati. Povjerenstvo je dobilo sve što je svakome tko je upućen, tko razumije što radi Vlada, što radi predsjednik Vlade, što ljudi rade, koji idu u bilateralni posjet kolegi, dostavljeno", rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:15