NOVA ZGRADA

Plenković obišao novu pedijatriju u Slavonskom Brodu: ‘Liječnici jedva čekaju useljenje‘

Projekt pedijatrije vrijedan je 12 milijuna kuna i skoro je 100 posto financiran europskim sredstvima, istaknuo je hrvatski premijer
Predsjednik Vlade Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je poslijepodne u Slavonskom Brodu obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja, vrijednu 12 milijuna kuna.

Zgradu je obišao u pratnji ravnateljice Doma zdravlja u Slavonskome Brodu Lidije Grčić i brodsko-posavskog župana Danijela Marušića.

"Projekt pedijatrije vrijedan je 12 milijuna kuna i skoro je 100 posto financiran europskim sredstvima. Kompletno opremljena pedijatrija omogućava da šest timova pedijatara pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama, djeci", rekao je Plenković i zahvalio svima koji su bili angažirani na projektu.

Kako je rekla ravnateljica Grčić, to je prvi novi objekt Doma zdravlja nakon 1954. godine.

Pedijatri jedva čekaju da se usele u nove prostorije, istaknula je.

Predsjednik Vlade podsjetio je da taj projekt, kao i projekti obnove bolnica u Slavonskome Brodu i Novoj Gradiški, pokazuje koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Projekti obnove dviju bolnica vrijedni su oko 200 milijuna kuna.

Istaknuo je kako je Vlada proteklih godina dala snažnu potporu Brodsko-posavskoj županiji, među ostalim, i kroz 186 milijuna kuna koji su ostali u toj županiji nakon izmjene Zakona o financiranju lokalne samouprave.

"Ovdje je ugovoreno oko 250 milijuna eura vrijednih projekata. Samo za očuvanje radnih mjesta Vlada je za radnike u ovoj županiji do sada isplatila više od 165 milijuna kuna", rekao je Plenković.

U pratnji predsjednika Vlade u Slavonskome Brodu bio je i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, koji je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskoga Broda.

Na upit novinara Plenković je rekao kako je to čovjek iza kojeg stoje postignuća i kako vjeruje da on može pobijediti aktualnoga slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:09