SLUČAJNOST?

Plenković objavio da će se sastati s vojnim vrhom, uslijedila je munjevita kontra s Pantovčaka

Sastanak se održao samo nekoliko sati nakon što je premijer javno objavio da će se u ponedjeljak sastati s vojnim zapovjednicim

Sastanak predsjednika Milanovića s vojnim vrhom

 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u popodnevnim satima po povratku iz Gospića u svom Uredu održao sastanak s načelnikom Glavnog stožera admiralom Robertom Hranjom, direktorom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom Ivicom Olujićem, zapovjednikom Kopnene vojske generalom Borisom Šerićem, zapovjednikom Ratne mornarice kontra admiralom Ivom Raffanellijem, zamjenikom zapovjednika Ratnog zrakoplovstva brigadirom Marinkom Galovićem i načelnicom Uprave za planiranje brigadnom generalicom Gordanom Garašić.

U Uredu predsjednika kažu da se na sastanku razgovaralo o stanju, nedostacima, nužnim proračunskim korekcijama i planovima razvoja Oružanih snaga RH.

image

Sastanak predsjednika Milanovića s vojnim vrhom

Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Sastanak se održao samo nekoliko sati nakon što je premijer Andrej Plenković javno objavio da će se u ponedjeljak sastati s vojnim zapovjednicima i s njima razgovarati o stanju u Oružanim snagama. Kako saznajemo, prethodno je danas ministar obrane u Glavni stožer uputio dopis u kojem poziva vojne zapovjednike na sastanak kod premijera.

Naši sugovornici napominju kako je riječ o izuzeto velikoj slučajnosti da samo nekoliko sati nakon premijerove najave predsjednik države sazove vojni vrh na sastanak.

Kako saznajemo, ni jučer ni danas se u vojnim krugovima se ni riječju nije spominjalo da najviši vojni zapovjednici danas imaju sastanak kod predsjednika. S obzirom na to da su takvi sastanci vrlo rijetki, u mandatu predsjednika Milanovića dosad je bio samo jedan, o tome bi se sigurno pričalo. Stoga naši sugovornici smatraju kako je predsjednik na brzinu sazvao zapovjednike samo zato da preduhitri premijera.

Sastanak s premijerom održat će se u ponedjeljak u jutarnjim satima, a pozvani su načelnik Glavnog stožera, njegov zamjenik, zapovjednici svih triju grana Oružanih snaga, ravnatelj Vojno sigurnosne obavještajne agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:13