IZMJEŠTANJE UREDA

Plenković: Očitovanje Ministarstva o smještaju Ureda predsjednice nije još došlo u Vladu

 Boris Kovačev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u petak je izjavio da u Vladu još nije došlo očitovanje Ministarstva državne imovine u u pogledu zahtjeva predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović za izmještanjem njezina ureda s Pantovčaka.

Premijer Plenković je u Dugopolju rekao da je i on u novinama vidio članak u kojem se navodi da će Ured predsjednice najvjerojatnije ostati na Pantovčaku.

"Jutarnji list", pozivajući se na izvore Vlade, navodi da će Ministarstvo državne imovine najvjerojatnije predložiti ostanak Ureda predsjednice na Pantovčaku, budući da država nema u svome vlasništvu objekt koji bi zadovoljavao sve potrebne zahtjeve.

"Mislim da se resorno ministarstvo još treba očitovati. Taj papir, ja ga barem nisam vidio, još nije došao na Vladu“, rekao je Plenković koji je u Dugopolju bio na polaganju temeljnog kamena za izgradnju Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske županije. Dvije godine predsjedničinog mandata premijer ocjenjuje pritom "vrlo dobro“.

Ministarstvo državne imovine je na upit Hine navelo da je zaprimilo analizu Povjerenstva za smještaj Ureda predsjednice Republike te da će nakon provedenog uvida pripremiti izvješće.

"Ministarstvo državne imovine zaprimilo je analizu Povjerenstva za smještaj Ureda Predsjednice RH. U tijeku je uvid u Nalaz Povjerenstva u skladu sa svim aspektima mogućih lokacija za smještaj Ureda Predsjednice RH, (sigurnosno-tehnički apekti, protokolarni i drugi specifični uvjeti). Nakon provedenog uvida, Ministarstvo će državne imovine pripremiti izvješće Uredu Predsjednice RH“, stoji u odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:48