UNUTARSTRANAČKI IZBORI

PLENKOVIĆ OD KOVAČA TRAŽI DA SE ISPRIČA HDZ-ovcima: Podcijenio ih je, ponizio i uvrijedio, to je katastrofalna izjava. Sučeljavanje? Dogovorit ćemo se

Andrej Plenković
 Danijel Bartolić / CROPIX

Da će biti sučeljavanja kandidata koji pretendiraju na mjesto predsjednika HDZ-a potvrdio je danas u Puli premijer Andrej Plenković nakon što je to javno zatražio njegov protukandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima Miro Kovač. Plenković je iskoristio priliku i da zatražio od Kovača da se ispriča svim članovima stranke jer smatra da ih je uvrijedio time što im je poručio da bi mogli izgubiti posao i da se boje glasati drugačije.

- Ne znam je li se Miro Kovač ispričao članovima i članicama HDZ-a budući da ih je podcijenio, ponizio i uvrijedio kazavši da se boje i da bi eventualno bili u strahu zbog gubljenja posla ili nečega sličnoga. To je katastrofalna izjava bilo koga, a pogotovo nekoga tko želi biti na čelu HDZ-a kao najjače stranke u Hrvatskoj i stranke koja ima odgovornost voditi Vladu. Sučeljavanja će biti. O tome gdje će biti i kada će biti, ćemo se dogovoriti i razgovarat ćemo s raznim predstavnicima medija te će stožeri o tome donositi odluku. Ali bilo bi dobro da se prvo ispriča. To mu ja prijateljski savjetujem, kazao je Plenković.

Novinari su ga pitali i da komentira izjavu Davora Ive Stiera, kandidata za potpredsjednika HDZ-a koji je podržao Kovača, kako će jedna od prvih mjera biti, ako pobijede, službena odluka da nakon parlamentarnih izbora neće biti koalicije s SDP-om.

- To je potraga za Jetijem odjednom grupiranih alternativaca koje nisam čuo u Saboru da su jednom reagirali na napade ljevice na Vladu i politiku HDZ-a. Niti gospodin Stier nije rječit i elokventan kada je riječ o tim temama. A gospodin Kovač još i manje. Gospodin Brkić nije još nijedanput uzeo riječ u ovom sazivu Sabora, osim kada vodi sjednicu, a to se ne može računati. Volio bih da su tako grlati kada HDZ brani svoje stavove, proračun i zakone. A takvih prigoda je bilo, kazao je Plenković. Zato ih poziva da prestanu sa 'šupljim pričama'.

- Možda oni ne vide ili dobro ne čuju koga u biti napadaju oporbeni čelnici. Oni napadaju mene kao predsjednika Vlade i HDZ-a, koji brani politiku HDZ-a i Vlade. I to uspješne Vlade, i u sigurnosnom, vrijednosnom, gospodarskom i socijalnom pogledu, a u europskom i međunarodnom da ne govorim. Neka se zamisle. Pretjeruju sa šupljim pričama i ne znam tko bi tu nisku razinu populizma uopće mogao provariti, kazao je. Dodao je da u Istri na unutarstranačkim izborima očekuje pobjedu, sebe kao kandidata i svog tima, a i to, veli, očekuje i u čitavoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:45