ŠEF HDZ-a U ŠIBENIKU

PLENKOVIĆ ODBIO MOGUĆNOST SURADNJE S DOMOVINSKIM POKRETOM 'Koalicija SDP-a i Škore bila bi logična. Njihov je glavni cilj isti, to je jasno kao dan'

 
Andrej Plenković
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Šibeniku da bi poslijeizborna koalicija SDP-a i Miroslava Škore bila logična.

"Treba gledati dokaze s predsjedničkih izbora, to je dokazana suradnja. Koji je drugi smisao Škorinog angažmana bio nego da se izabere Milanović? Neka mi netko dokaže da nije bilo tako... Ne vidim zašto ta suradnja ne bi bila moguća, ne vidim da se oni nešto međusobno kritiziraju. Njihov je glavni cilj, i jednima i drugima, biti protiv HDZ-a, to je jasno kao dan i najneiskusnijem analitičaru", ustvrdio je Plenković u Šibeniku.

Ne idemo u poslijeizbornu suradnju sa Škorom

Odgovarajući na novinarska pitanja, ponovno je odbio mogućnost poslijeizborne suradnje s Miroslavom Škorom.

"Gospodin Škoro je pokazao na predsjedničkim izborima da je izvanredan koalicijski partner SDP-a jer je pomogao Milanoviću da postane predsjednik. Siguran sam da takvu vrstu rasipanja glasova na dijelu biračkog tijela od centra prema desno više nećemo gledati. Škoro je tu pokazao što je njemu cilj, a da ne govorim o opstrukcijama njega i Mostovaca da se križaju listići u drugom krugu predsjedničkih izbora. On je s tim sve kazao", rekao je Plenković.

Istaknuo je da HDZ ide u parlamentarne izbore na temelju mnogih postignuća u mandatu i na temelju vrlo kvalitetnoga upravljanja u krizi proteklih nekoliko godina. "Želimo novo povjerenje hrvatskih birača i idemo na pobjedu na ovim izborima", dodao je Plenković.

Komentirao je i mogućnost suradnje sa strankama koje u parlamentarnu utrku ulaze s Miroslavom Škorom. "Netko tko dođe u Sabor zahvaljujući listama HDZ-a, pa nakon toga izgovori svega o HDZ-u, Vladi, o našoj politici, našim postignućima, a neki od tih ljudi su iz ove županije, onda bi suradnja s takvim ljudima svakom mudrom i s imalo dostojanstva bila bespredmetna", zaključio je.

Šibenik i cijela županija napredovali su u proteklih 10 godina

Premijer Plenković u Šibenik je stigao s ministrom uprave Ivanom Malenicom, ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem i ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem. Bili su tu i bivši ministar Božidar Kalmeta i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

U Šibeniku su ga dočekali članovi HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora stranke Nediljko Dujić, gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk te državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.

"Šibensko-kninska županija je uvijek važna i uspješna za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Zadovoljan sam sa svim što se događalo u pogledu ulaganja i razvoja u mandatu ove Vlade, i na gradskoj i na županijskoj razini. Samo od europskih sredstava ukupno je ugovoreno 1,7 milijardi kuna u mandatu ove Vlade, a samom gradu Šibeniku išlo je 1,2 milijarde za projekte koji su trenutačno aktualni, pa i za ovu povijesnu tvrđavu i ostale koje se obnavljaju ili je dokumentacija u pripremi", rekao je Plenković.

Tvrđava sv. Mihovila postala je centar kulture i kulturnih događaja u Šibeniku.

"Što se tiče turizma, gospodarstva, razvoja i svih sadržaja koje pruža svima onima koji dolaze u grad, Šibenik je izuzetno, kao uostalom i cijela županija, napredovao u proteklih deset godina", ocijenio je Plenković.

Plenković: 'Bernardić ima starog saveznika Miroslava Škoru koji mu je pomogao u predsjedničkim izborima'

Premijer Andrej Plenković u Komarni je obišao radove na Pelješkom mostu i komentirao predizbornu kampanju. Istaknuo je Pelješki most kao strateški bitnu investiciju koja polako poprima svoje obrise te koji će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske, piše N1 televizija.

"Rekao sam da (predsjednik SDP-a Davor) Bernardić ima starog saveznika Miroslava Škoru koji mu je pomogao u predsjedničkim izborima, naši sugrađani su informirani i mudri da mogu procijeniti tko stoji iz kojih postignuća i tko u ovim izazovima može biti najbolje rješenje. Mi smo u zadnjih nekoliko mjeseci pokazali kako održati javnozdravstveni sustav, zdravlje naših građana, stati iza hrvatskog gospodarstva. Nakon izbora koje ćemo osvojiti idemo dalje i u brz oporavak Hrvatske. Tu bitnu razliku u odnosu na Bernardića i Škoru svatko vidi. Treba vidjeti tko su oni koji Hrvatsku mogu brzo vratiti na staze od prije dva i pol mjeseca", rekao je Plenković.

Plenković je dodao da Vlada pomaže Gradu Zagrebu u obnovi nakon potresa, a spomenuo je i da Ministarstvo prometa i Vlada u cijelosti financiraju zagrebački Rotor koji je konkretan projekt te podsjetio da je na njegovu inicijativu pronađeno rješenje i prevladan problem na razini Ministarstva graditeljstva i Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:47