BEZ ZADRŠKE

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU 'Nekome tko je uspio par dana prije nego što postane članica Unije uništiti imidž Hrvatske bilo bi bolje da šuti'

Andrej Plenković
 REUTERS

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na izjavu bivšeg hrvatskog premijera i kandidata na izborima za predsjednika RH Zorana Milanovića koji je u ponedjeljak na svom Facebook profilu rekao da Plenković svojim ponašanjem u pregovorima za izbor predsjednika Europske komisije Hrvatsku dovodi u sukob s najmoćnijim državama EU, i svrstava u manjinsku grupaciju koja blokira donošenje odluka.

“Mi smo jučer odgovorili. Dakle netko tko je uspio par dana prije nego smo postali članica Unije, jučer je bila šesta godišnjica, uništiti imidž Hrvatske u najvažnijoj članici EU-a bilo bi bolje da šuti nego da komentira nešto o čemu uopće ne zna što se ovdje zbiva”, odgovorio jen Plenković.

Podsjećamo, Milanović je u ponedjeljak rekao da se "još uvijek nada da Plenković može postati predsjednik Europske komisije".

"Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:47