PREMIJER U SPLITU

Plenković odgovorio Milanoviću: ‘Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu‘

Milanović je u berbi grožđa komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića da je SDP opstruirao ulazak Hrvatske u Schengen, sada je stigao odgovor

Andrej Planković

 Goran Sebelic/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je u Splitu izjavu za medije. Govoreći o slovenskom pooštravanju kontrole granica, rekao je da to nije ugrožavanje Schengena, već kontrola unutar granica, što radi i Hrvatska. “To neće ni na koji način ometati prelazak granice između Hrvatske i Slovenije”. Smatra da ga slovenski kolega nije trebao obavijestiti jer je, kako kaže, to kontrola njihovog unutarnjeg teritorija.

“Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”, odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je u berbi grožđa organiziranoj za šefove diplomatskih misija komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića da je SDP opstruirao ulazak Hrvatske u Schengen. Pritom je upitao je li se Plenković napio.

“Ne znam o čemu govori. Je li on bio u berbi ili ja? Je li se napio? Hrvatska je imala uvjete za Schengen još 2016. godine, nemojmo se ponašati kao blesava djeca. Sve što Plenković priča dalje je krivo”, kazao je Milanović danas u Diplomatskoj berbi.

Plenković je ponovio da Hrvatska nije bila sprema na ulazak u Schengen u vrijeme njegove vlade 2015. godine i da tom problemu nisu pristupili odgovorno. “Mi smo tom problemu pristupili za razliku od SDP-a koji nisu iskoristili sredstva, mi smo iskoristili tri puta više sredstava, ogromna sredstva su uložena da bismo dokazali da je Hrvatska spremna”, naglasio je premijer, a prenosi Dnevnik.hr.

“Mi svi jako dobro znamo tko je šta radio u tom procesu”, kazao je. Oni koji su mislili ući 2016. godine, što nisu? Kako nisu uspjeli ako su imali sve uvjete?”, pitao se Plenković.

“Dijalog će se nastaviti, eskalacija sukoba je loša”, rekao je o situaciji na Kosovu. “Mi izražavamo žaljenje zbog smrti policajca, naša Vlada je usmjerena ka pronalaženju mira, ka dijalogu i da Kosovo krene na putu prema Europskoj uniji”.

Vratio se zatim europskim izborima te rekao kako je 12 zastupnika dobro, a “što se tiče predviđanja vidjet ćemo što će biti, ja sam protiv velikih segmentiranja političke scene”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 04:29