SJEDNICA VLADE

Plenković opet povezao Ukrajinu i Zakon o pomorskom dobru: ‘Oporba manipulira, neće biti ograđivanja plaža‘

‘Nema nikakvog ograđivanja plaža, reduciranja prava građana na korištenje pomorskog dobra kao općeg dobra‘, rekao je

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

U Nacionalnoj knjižnici održana je još jedna sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković uvodno rekao da je u javno savjetovanje upućen novi Zakon o obnovi potresom stradalih područja.

Komentirao je i prijedlog Zakona o pomorskom dobru na koji tjednima pristižu brojne kritike s raznih strana: ‘‘Nema nikakvog ograđivanja plaža, uvodi se red‘‘, rekao je, javlja Dnevnik.hr.

Kritike oporbe nazvao je jeftinim plijenjenjem pozornosti i pokušajima manipulacije te podsjetio da Zakon ide u dva čitanja.

‘‘Bio je to pokušaj grube manipulacije dijela oporbenih stranaka koje su krenule s nekom lažnom optužbom sa skrivenim ciljevima. Zakon donosimo nakon 20 godina kako bi se bolje uredilo pomorsko dobro i sve povezano s njim. Nema nikakvog ograđivanja plaža, reduciranja prava građana na korištenje pomorskog dobra kao općeg dobra‘‘, kazao je Plenković.

Plenković je povezao tu temu sa svojom omiljenom zamjerkom oporbi: ‘‘Svi ti isti su u stanju izbjeći pomoć Ukrajini pa se nastoje sakriti iza ovakvih lažnih optužbi. Još jedan jeftin pokušaj plijenjenja pozornosti, a vidjeli smo jučer u anketi kako oni stoje, a kako Vlada, tj. HDZ‘‘.

"Dok neki imaju skepse prema Europi, europeizaciji, Vlada koja vodi jasnu proeuropsku politiku kod svih ključnih tema ostvaruje strateške iskorake. Ispravna politika u Schengenu, euru, solidarnosti s Ukrajinom, za razliku ovih koji niti doprinose, niti prate, niti govore istinite informacije i glasaju krivo", kazao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:44