PREMIJER IMA KORONU

Plenković opet pozitivan, u izolaciji je: Objavljeno koga je ovlastio za sazivanje sjednice Vlade i potpisivanje akata

Svoje obveze nastavit će obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost koronavirusa, s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu. Nalaz je pozitivan, priopćili su iz Vlade.

Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti.

Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 19:39