SLUČAJ BEZ PRESEDANA

Plenković: ‘Orban kaže da je letjelica došla u Mađarsku iz pravca Rumunjske. Kontaktirali smo Ukrajince‘

Nakon sinoćnjem misterioznog pada letjelice na Jarunskoj cesti, još uvijek se nagađa o čemu je riječ

Andrej Plenković

 Cropix

Nakon sinoćnjeg misterioznog pada letjelice na Jarunskoj cesti u Zagrebu, još uvijek se nagađa o čemu je točno riječ. Više ćemo doznati na pressici koju će u 11 sat održati ministar obrane Mario Banožić.

Prije ministra o padu letjelice, koja je napravila krater promjera tri metra i oštetila obližnje automobile na parkiralištu, govorio je i premijer Andrej Plenković.

On se oglasio iz Francuske, iz palače Versailles, gdje sudjeluje na sastanku svjetskih čelnika o stanju u Ukrajini i posljedicama rata na zemlje članice.

- Bespilotna letjelica je ruske proizvodnje, ali ne zna se još je li iz ruske ili ukrajinske vojske - rekao je premijer Andrej Plenković.

Premijer je rekao kako je došla iz smjera Mađarske, a prema pojašnjenjima mađarskog premijera Orbana, u Mađarsku je stigla iz pravca Rumunjske. Hrvatska strana kontaktirala je ukrajinsku da vide imaju li oni podatke kako je letjelica došla čak do Zagreba.

- Istražuje se je li riječ o pogrešci ili izgubljenoj kontroli. Letjelica je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i potom se srušila u Zagrebu. Dobro je da nema ozlijeđenih, da je pala na dio koji nije stambeni. Sve službe provode izvide i svi će maksimalno učiniti napore da se što prije utvrde razlozi dolaska, a onda i rušenja letjelice – poručio je premijer iz Pariza gdje se održava neformalni summit Europskog vijeća o Ukrajini.

Vezano uz pad bespilotne letjelice u Zagrebu, premijer je razgovarao jutros s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Tomaševićem i veleposlanikom pri NATO-u Nobilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:23