NOVI ZAKON

Plenković otkrio da se ide u zabranu rada nedjeljom: ‘Tko radi bit će nagrađen, tko odbije neće smjeti dobiti otkaz‘

‘Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom‘
 Vanesa Pandzic/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da neće doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća jer u to vrijeme treba dati izviješće o radu Vlade i obratiti se Vrhovnom Vijeću Ukrajine, ali i da Vlada "ima svoju agendu".

Sutra imamo dogovoreni termin, raspravu koja će trajati nekoliko sati o aktivnostima vlade, a potom u 11 sati imamo obraćanje ukrajinskom parlamentu, kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Mi imamo svoju agendu, ako netko drugi ima svoju, neka se bavi sobom, kazao je premijer i dodao da oko aktivnosti koja se svodi na nezakonit način djelovanja Antikorupcijskog vijeća ne treba trošiti riječi niti „tim egzibicionistima davati na važnosti“.

On je dodao da oporba sve aktivnosti Vlade nastoji prikazati kao sretanje pažnje s Ine i dodao:

Štogod mi radili, primjerice ako bude rast oko šest posto, to se prikazuje kao naš napor da se skreće pozornost s Ine, ako sutra držimo izvješće to je sigurno skretanje pozornosti s Ine. Sve aktivnosti proteklih godina su u cilju skretanja pozornosti s Ine, a mi želimo skrenuti pozornost da je aferu u Ini otkrilo Ministarstvo financija, kazao je Plenković.

Premijer je govorio i o neradnoj nedjelji. "Napravit ćemo određene iznimke. Broj nedjelja koji bi bio radan bio bi 16, uz nekoliko iznimki za službe koje inače rade nedjeljom”, rekao je. “Svi koji rade nedjeljom će biti adekvatno nagrađeni. Oni koji rade u nekim tvrtkama, a koji ne žele raditi nedjeljom, neće smjeti dobiti otkaz”, objasnio je, a prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:04