I DALJE ŠUTI

Plenković položio vijence i održao prigodni govor, ali nije odgovarao na pitanja: ‘Stalno sam pred medijima‘

Prethodne Plenkovićeve presice bile su obilježene svađom s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali i premijerovim napadima na medije
Andrej Plenković
 Nera Simic/Cropix

HDZ danas prigodnom svečanošću obilježava 32. obljetnicu osnutka. Program obilježavanja započeli su u 8,30 sati polaganjem vijenaca na grob utemeljitelja HDZ-a i prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Nakon polaganja vijenaca premijer Andrej Plenković kratko je stao pred novinare i održao prigodni govor, no nije htio odgovarati na njihova pitanja.

- I danas 32 godine kasnije HDZ je najsnažnija politička snaga u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj u kojoj smo riješili sve temeljne nacionalne ciljeve, i slobodu, demokraciju, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, izgradili institucije. Sada je u četvrtom desetljeću naše samostalnosti cilj gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost, praćenje ključnih globalnih procesa i četvrte industrijske revolucije, ali jednako tako i zelene transformacije i digitalne transformacije. To su teme budućnosti, onoga prema čemu smo mi svi zajedno okrenuti, ali uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti, temeljnih načela domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva, demokršćanstva, hrvatskoga identiteta i svega što okuplja hrvatski narod u hrvatskoj državi da se snažno pozicionira i u Europi i globalno. Stoga smo zahvalni i našem prvom predsjedniku i našim članicama i članovima za doprinos Republici Hrvatskoj proteklih 32 godine, rekao je Plenković, prenosi N1.

Upitan zašto ga nema pred medijima, Plenković je kratko odgovorio: “Stalno sam pred medijima.”

Novinari su očekivali da će premijer možda danas komentirati aktualnosti i odgovarati na njihova pitanja, no to ni ovaj put nije učinio i tako je nastavljena njegova sada već dvotjedna medijska šutnja. U posljednjih nekoliko dana su umjesto Plenkovića s novinarima razgovarali njegovi suradnici, poput Branka Bačića, koji je rekao da će premijer govoriti pred medijima kada se procijeni da je to oportuno.

Prethodne Plenkovićeve presice bile su obilježene svađom s predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali i premijerovim napadima na medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:51