TRAŽI SE ODRŽIVO RJEŠENJE

PLENKOVIĆ PORUČIO DA RADI NA OSIGURAVANJU PLAĆE RADNICIMA 'ĐURE ĐAKOVIĆA': 'Potrebna nam je premosnica, Ministarstvo obrane imat će presudnu ulogu'

Tvornica Đuro Đaković (arhiva)
 Danijel Soldo / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima "Đure Đakovića" te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, a u tome će procesu "Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu".

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, u povodu dana grada premijer Plenković je tako odgovorio na novinarski upit ima li poruku za radnike "Đure Đakovića" te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.

- Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu - poručio je premijer Plenković.

Dodao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner "Đure Đakovića".

- Imamo jedan cijeli koncept, kako da osiguramo posao za Đuru Đakovića", a to znači i plaće za radnike za idućih nekolko godina - istaknuo je premijer Plenković.

Na opasku novinara kako su radnici te tvrtke i dalje u štrajku i boje se mogućeg stečaja odgovorio je: "Riješit ćemo plaće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46