SJEDNICA VLADE

PLENKOVIĆ PORUČIO GRBINU I SDP-ovcima 'Suradnja s DORH-om protuustavna? Svatko tko poznaje naš pravni sustav zna da su to politikantski komentari'

 Dragan Matić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković uoči sjednice Vlade osvrnuo se na aferu 'Dnevnice', kao i na činjenicu da se na press-konferenciji pojavio s državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

- Sjećate da sam rekao da će DORH imati puno posla oko ove priče s putnim nalozima. Nažalost, posla ima više nego što je to bilo tko mogao pretpostaviti. Želim naglasiti da će Vlada ukazati na sve nezakonitosti, a nadležna tijela će istražiti na nepravilnosti koja su, očito, trajale godinama - rekao je Plenković nakon čega je odgovorio pojedinim oporbenim zastupnicima koji su tvrdili da je neumjesno, pa čak i protuustavno, da se premijer na pressici pojavljuje u društvu državnog odvjetnika.

- Dakle, svatko tko iole poznaje naš pravni sustav, koja su zadaće Vlade i DORH-a, taj može zaključiti da u tome nema baš ništa sporno, a kamoli protuustavno. To su politikantski komentari, a njima bih poručio da je suradnja Vlade i DORH-a normalna stvar. Mi surađujemo s njima i u slučajevima koje se tiču međunarodne pomoći, suradnje oko procesuiranja ratnih zločina, a na kraju krajeva DORH brine u zaštiti imovinskih prava. Sasvim je normalno da tu suradnju nastavimo i kod ovog slučaja. Odbacujem insinuacije da se uplećemo u rad DORH-a. Pomoći ćemo im da se činjenice utvrde - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:43