VAŽAN DOKUMENT

Plenković poslao Milanoviću nacrt Nacionalne razvojne strategije: Predložite svog predstavnika!

U pismu predsjedniku Sabora Jandrokoviću Plenković je izrazio uvjerenje da će NRS 2030. dobiti što širu potporu zastupnika
Andrej Planković i Zoran Milanović

Glasnogovornik Vlade Marko Milić izvijestio je u četvrtak da je premijer Andrej Plenković uputio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i Sabora Goranu Jandrokoviću Nacrt prijedloga Nacionalne razvojne strategije Hrvatske do 2030. godine prije javnog savjetovanja.

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je uputio predsjedniku RH Zoranu Milanoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću Nacrt prijedloga Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. (NRS 2030), prije javnog savjetovanja", napisao je Milić na svojem twitter profilu.

Dodaje kako je Plenković pozvao Milanovića da predloži svojeg predstavnika u Upravljačkom odboru za izradu nacionalne strategije, kako bi dao svoj doprinos.

U pismu predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću Plenković je izrazio uvjerenje da će svi zastupnici dati doprinos raspravi u Saboru i da će NRS 2030. dobiti što širu potporu.

Milanović je pak Plenkoviću predložio da uključi predstavnike oporbenih parlamentarnih stranaka u Upravljački odbor i izvršnu radnu skupinu za izradu NRS 2030.

Iz Ureda predsjednika priopćili su u četvrtak kako je Milanovićev stav da je NRS 2030. dokument od nacionalnog strateškog interesa pa oko njega treba postići što širi konsenzus.

"Zbog važnosti Strategije, izazova s kojima se Republika Hrvatska susreće te mogućnosti koje se otvaraju u narednom desetogodišnjem razdoblju, predlažem Vam da izmijenite Odluku o osnivanju Upravljačkog odbora i izvršne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine tako da se u nju uključe i predstavnici parlamentarnih stranaka iz redova oporbe", stoji u dopisu predsjednika Republike, koji je upućen 10. studenoga predsjedniku Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:08