VIDEO KONFERENCIJA

Plenković postao potpredsjednik svjetskog udruženja centrističkih stranaka

Najveća europska politička grupacija Europska pučka stranka (EPP) dio je CDI-ja
Video konferencija izvršnog odbora CDI-ja
 HDZ

"Danas se u Bruxellesu održao sastanak Izvršnog odbora CDI (Centrist Democrat International), demokršćanske međunarodne političke organizacije, osnovane 1961. godine, koja okuplja stranke diljem svijeta koje dijele demokratske, tradicionalne i univerzalno-humanističke vrijednosti te promoviraju političku, gospodarsku, socijalnu i kulturnu suradnju. Na današnjem sastanku Izvršnog odbora predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predložen je te izabran za potpredsjednika CDI", poručili su priopćenjem iz HDZ-a.

Najveća europska politička grupacija Europska pučka stranka (EPP) dio je CDI-ja. Upravo je CDI bila jedna od prvih međunarodnih grupacija kojoj se Hrvatska demokratska zajednica pridružila 1995. godine.

Na današnjem sastanku, kojeg su predvodili predsjednik Izvršnog odbora CDI-a Andrés Pastrana te glavni tajnik Antonio López-Istúriz White, čelnici stranaka razgovarali su o zajedničkoj suradnji u odgovoru na COVID-19, važnosti postizanja što veće globalne procijepljenosti, gospodarskom oporavku od krize uzrokovane pandemijom te klimatskim promjenama. Ujedno, govorilo se i o političkim izazovima za mainstream opcije diljem svijeta i borbi protiv populizma.

image
Video konferencija izvršnog odbora CDI-ja
HDZ

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u svom obraćanju putem video-veze zahvalio je kolegama na povjerenju te istaknuo da suvremeni izazovi s kojima smo suočeni, od borbe protiv COVID-19, klimatskih promjena, migracija, siromaštva i sigurnosnih pitanja zahtijevaju snažnije globalno jedinstvo i solidarnost.

Kazao je da HDZ, kao stranka europskog desnog centra, proteklih pet godina vodi Vladu koja je, uz brojne izazove, posvećena radu za gospodarski i socijalni boljitak hrvatskih građana, kao i za veću međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske, čemu će pridonijeti i članstvo u schengenskom prostoru i europodručju.

Naglasio je i da je potreban veći globalni angažman kako bi se pomoglo svim državama diljem svijeta da imaju dostupno cjepivo protiv COVID-19, dodavši pritom da je Hrvatska već donirala više od milijun doza cjepiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2021 20:51