POVRATAK GENERALA

Plenković potvrdio: Damir Krstičević bit će ponovno na listi HDZ-a

Bivši ministar obrane bi se mogao naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici s koje će loviti preferencijalne glasove

Damir Krstičević, bivši ministar obrane i umirovljeni general-bojnik

Damir Krstičević, bivši ministar obrane i umirovljeni general-bojnik, bit će na HDZ-ovoj listi za predstojeće izbore, potvrdio je danas u Vrgorcu šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Prema neslužbenim informacijama s kojima baratamo, Krstičević bi se mogao naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici s koje će loviti preferencijalne glasove.

Krstičević je bio ministar obrane i potpredsjednik Vlade u prvoj Vladi Andreja Plenkovića sve do 2020. kada je podnio ostavku nakon pada vojnog zrakoplova, a u nesreći su poginula dva vojnika.

I prije te njegove službene ostavke nekoliko se puta neslužbeno najavljivalo da bi mogao napustiti Vladu zbog kontroverzi u imovinskoj kartici, međutim, svaki put bi ga premijer odgovorio od toga.

Nakon ostavke u Vladi, Krstičević se nije našao na listi za izbore 2020., ali je u međuvremenu postao posebni savjetnik premijera za poslove obrane.

- Drago mi je da je Damir Krstičević, general pobjedničke vojske, prihvatio ponovno biti na listi HDZ-a – rekao je danas Plenković na skupu u Vrgorcu, odakle je i Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 18:08