StoryEditor
HDZ USUGLASIO LISTE

Plenković potvrdio: ‘Kandidati su i Kovač i Culej i Kalmeta. Škoro? Na ucjene nećemo pristati!‘

Mjesta na listama našli su i Domagoj Ivan Milošević i članica Nacionalnog stožera Maja Grba Bujević
Andrej Plenković, Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej
 Goran Mehkek/Željko Puhovski/Luka Gerlanc

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka u stranačkoj središnjici gdje se na cjelodnevnom sastanku odlučivalo o izbornim listama. Potvrdio je da će na listama biti i Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej, sva trojica na začelju kandidacijskih lista.

- Liste za Sabor predat ćemo sutra, one su utvrđene konsenzusom oba tijela, Nacionalnog vijeća i Predsjedništva. Veselimo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju našeg programa poslati poruku o tome što je ispred nas, ali i dati priliku biračima da biraju na temelju postignuća koja su iza nas - rekao je Plenković.

Upitan o tome kako su se Kovač, Kalmeta i Culej našli na listama, Plenković je rekao:

- Ovakvim odabirom šaljemo poruku i našim članovima koji su možda na unutarstranačkim izborima glasali za drugu opciju da razmišljamo i o njima.

Upitan da prokomentira izjavu Miroslava Škore da će on, a ne Plenković, biti premijer, rekao je:

 - Naša je pozicija jasna, želimo pobijediti na izborima i naš saveznik su hrvatski građani. Sto posto je sigurno da nećemo pristati na nikakve ucjene i to je uzaludno ucjenjivanje, to mogu reći već sada. Mi na listama imamo 154 ljudi i važno je bilo da svi budu kontaktirani, da znamo pristaju li, da ne bi bilo neke zabune, a nama je cilj da smo dobili potporu svih županijskih organizacija. Nama je važno da je sve prošlo sukladno očekivanjima.

Plenković je na pitanje novinara rekao da su i Kalmeta i Culej i Kovač na 14. mjestu lista u IX., V. i Vi. izbornoj jedinici. Kompletne liste će, najavio je, objaviti tijekom utorka, kada bi one trebale biti i predane Državnom izbornom povjerenstvu.

Jutarnji list je neslužbeno uspio doći do kompletiranih lista za nekoliko izbornih jedinica.

U prvoj će nositelj biti Andrej Plenković, a iza njega slijede Željko Reiner, Nina Obuljen Koržinek, Zvonko Milas, Darko Klasić (HSLS), Željko Turk, Ljubica Lukačić, Mario Kapulica, Ivan Ćelić, Marica Jančić, Ivan Vidiš, Mislav Herman, Miljenko Filipović i Ivo Lučić.

U petoj će nositelj biti Zdravko Marić, a iza njega slijede Mario Banožić, Josip Aladrović, Pero Čosić, Marijana Balić, Mladen Karlić, Darko Puljašić, Danijel Marušić, Nikola Mažar, Ankica Zmajić, Josip Šarić, Ana Marija Blažević, Ljubica Maksimčuk. Stevo Culej.

U sedmoj će nositelj biti Tomo Medved, a iza njega slijede Tomislav Ćorić, Nada Murganić, Davor Ivo Stier, Tomislav Klarić, Josip Salapić, Domagoj Ivan Milošević, Nikolina Brnjac, Marija Jelkovac, Majda Burić, Tomislav Masten, Tomislav Lipošćak, Vladimir Iviček i Maja Grba Bujević.

U desetoj jedinici nositelj će biti Vili Beroš, a iza njega slijede Branko Bačić, Blaženko Boban, Andro Krstulović Opara, Mato Franković, Ante Mihanović, Goran Dodig (HDS), Ivan Budalić, Marija Vučković, Petar Škorić, Jure Brkan, Danica Baričević, Ante Bačić, Nikola Dobroslavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:26