OSTAJE U IZOLACIJI

Plenković pozitivan na koronavirus: ‘Osjeća se dobro, nastavlja s aktivnostima od kuće‘

Epidemiolozi zasad nikome od premijerovih bliskih suradnika nisu odredili samoizolaciju
Sjednica Vlade RH u Banskim dvorima, Andrej Plenković
 Bruno Konjevic/Cropix

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u Banskim dvorima.

- Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kao što je poznato, premijer je već nekoliko dana u samoizolaciji nakon što je i njegova supruga prošlog tjedna dobila pozitivan nalaz na koronavirus. Današnju sjednicu Vlade vodio je iz svog doma.

Premijer nije prvi član Vlade koji se zarazio koronavirusom. Prije njega su covid-19 preboljeli ministri Ivan Malenica, Nikolina Brnjac, Nataša Tramišak, Oleg Butković te Vili Beroš, kojemu je ponedjeljak bio prvi dan na poslu nakon propisane izolacije.

Predsjednik hrvatske Vlade nije ni prvi državni čelnik koji ima koronu. Među istaknutijim svjetskim liderima zarazili su se britanski premijer Boris Johnson, američki predsjednik Donald Trump, bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, armenski premijer Nikol Pašinjan, princ Albert II od Monaka...

Zasad nitko ne mora u samoizolaciju

Predstojniku ureda predsjednika Vlade Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Vlade Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor). Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan.

S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa. (G.P.)

Vučić zaželio Plenkoviću brz oporavak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u ponedjeljak na Twitteru poruku hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću koji je danas pozitivno testiran na koronavirus i zaželio mu brz oporavak.

"Želim Vam dobro zdravlje i brz oporavak @AndrejPlenković", objavio je Vučić na službenom Twitteru @predsednikrs.

Premijeru Hrvatske danas je, poslije drugog testiranja, potvrđen koronavirus i raniju mjeru samoizolacije zamijenit će izolacijom u trajanju od 10 dana.

Plenković je do drugog, ponovljenog, testiranja bio u samoizolaciji nakon što je njegova supruga ranije pozitivno testirana na koronavirus. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:36