StoryEditor
U OBRANI MINISTRA FINANCIJA

PLENKOVIĆ 'Priču s Marićem prošli smo prije pola godine, on se nije bavio izvješćima dok je radio u Agrokoru!'

 Emica Elvedji / Hanza Media

 

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u petak je ponovio da će se Vlada o Agrokoru očitovati u ponedjeljak nakon objave cjelovitog revizijskog izvješća te istaknuo kako se ključnim i nužnim pokazalo angažiranje revizorske kuće PriceWaterhouseCoopers, čiji će podaci "biti korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim pravnim procesima".

 

"Jasno smo jučer kazali, pričekat ćemo cjelovito izvješće koje će biti u ponedjeljak i nakon što ga temeljito proučimo dat ćemo cjeloviti komentar", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara nakon što je položio lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora.

 

"Ono što se pokazalo ključnim i nužnim je da je izvanredna uprava angažirala jednu od četiri ključne revizorske svjetske kuće da napravi cjelovitu reviziju i ti podaci bit će korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim pravnim procesima", istaknuo je.

 

Kazao je i kako ga ne zanimaju komentari čelnika SDP-a Davora Bernardića, nakon što je u četvrtak objavljen prvi dio revizorskog izvješća.

 

Predsjednik SDP-a je, naime, ocijenio kako ili laže izvanredni povjerenik Ante Ramljak govoreći da je Agrokor godinama poslovao s gubitkom ili ministar financija Zdravko Marić koji je, rekao je Bernardić, 26. siječnja ove godine tvrdio da je s Agrokorom sve u redu.

 

Plenković je najprije na pitanje novinara odgovorio protupitanjem: "Jeste li vi njegov odvjetnik?", a potom o Bernardićevom komentaru rekao: "To me ne zanima što on kaže".

 

Upitan smatra li da Zdravko Marić, koji je jedno vrijeme bio zaposlenik Agrokora, ništa nije znao o stanju u koncernu, premijer je odgovorio da se Marić u Agrokoru nije bavio financijski izvješćima. "Zdravko Marić je ministar u Vladi koji se, dok je radio u Agrokoru, nije bavio izradom financijskih izvješća, tu smo priču prošli prije pola godine", rekao je.

 

Premijer je rekao i kako nije naložio da se pregleda i elektronička komunikacija povjerenika Ramljaka, kao što je to, na njezin zahtjev, napravljeno u slučaju potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Smatra da za to u slučaju Ramljaka nema potrebe. "Mislim da nema potrebe. Nakon ovoga što sam vidio mislim da nema potrebe", rekao je Plenković na novinarski upit je li naložen i pregled Ramljakovih mobitela.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2020 03:51