POVEO I SINA

Plenković prije utakmice bio na sastanku s katarskim emirom, pogledajte prizor iz ekskluzivne lože

Nakon utakmice, razgovarao sam s emirom Tamim Ben Hamad al-Thanijem, koji je čestitao Hrvatskoj na prolasku četvrtfinale - poručio je premijer.

Članovi Vlade na utakmici Japan - Hrvatska

 Andrej Plenković/Twitter

- Ovo je sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije - rekao je nakon pobjede nad Japanom i prolaska hrvatske reprezentacije u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u nogometu premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade u Katar je došao na službeni poziv katarskog premijera Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija s kojim je na stadionu Al Janoub pratio napetu jučerašnju utakmicu. Prije nogometne drame, dvojica premijera održali su sastanak.

image

PPremijer Andrej Plenković u Kataru

Andrej Plenković/Twitter

Utakmicu je pratio i katarski suveren, emir Tamim Ben Hamad al-Thani.

- Drago mi je bilo susresti se s katarskim premijerom Khalidom bin Khalifom bin Abdulazizom Al Thanijem. Hrvatska i Katar nastavljaju jačati suradnju. Nakon utakmice, razgovarao sam s emirom Tamim Ben Hamad al-Thanijem, koji je čestitao Hrvatskoj na prolasku četvrtfinale - poručio je hrvatski premijer putem Twittera. Premijer Plenković u Katar je poveo svog sina s kojim se i fotografirao u društvu katarskog emira.

Osim Plenkovića u Kataru su bili potpredsjednik Vlade Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te premijerov sin Mario.

- Čestitam Daliću i igračima na fantastičnom uspjehu. Nije im bilo lako u u ovakvoj atmosferi protiv Japana, s prepunim stadionom i dvosatnim bubnjanjem japanskih navijača. Očito je i utakmica bila fizički zahtjevna pa je ovo sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. S obzirom da smo gubili prvo poluvrijeme, ovaj rezultat je sjajan. Mislim da je Hrvatska bila bolja, pogotovu u drugom dijelu, a Livaković je imao fantastičnu večer prilikom izvođenja penala - rekao je Plenković i pohvalio igru Gvardiola, Perišića i Modrića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:49