SUMANUTI ČIN

Plenković primio policajca koji je ozlijeđen u napadu na Banske dvore: ‘Očekujem da se utvrdi motiv‘

Danijel Bezuk iz Donjeg Kletišta kod Kutine pucao je u jutarnjim satima 12. listopada 2020. dugim vatrenim oružjem na Markovom trgu
Plenković primio ozlijeđenog policajca
 Vlada

Premijer Andrej Plenković primio je u utorak na godišnjicu napada na Banske dvore ozlijeđenog policajca Oskara Fiurija i poručio kako očekuje da nadležna tijela do kraja utvrde motive tog terorističkog napada i otkriju tko sve stoji iza radikalizacije napadača.

''Za dobrobit hrvatskog društva i jačanje tolerancije potrebno nam je jedinstvo u osudi tog napada i u borbi protiv svake radikalizacije i nasilja'', zapisao je Plenković na društvenim mrežama.

Plenković je putem Twittera izvijestio da se policajac dobro oporavlja nakon napada na Banske dvore te je ustvrdio da policajčeva žrtva koju je podnio zaslužuje trajno poštovanje i potporu.

''Izražavam mu zahvalnost na hrabrosti, kao i njegovoj obitelji te liječnicima na pruženoj skrbi'', zapisao je Plenković.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u srpnju je zbog smrti odbacilo kaznenu prijavu protiv Danijela Bezuka (23), mladića koji se ubio nakon što je prošlog listopada ranio policajca pucajući na zgradu Vlade RH pri čemu, kako je utvrđeno, nije imao pomagače ili poticatelje.

Danijel Bezuk iz Donjeg Kletišta kod Kutine pucao je u jutarnjim satima 12. listopada prošle godine dugim vatrenom oružjem na Markovom trgu, ozlijedivši pritom policajca Oskara Fiurija (31) i oštetivši vanjski dio zgrade te dva ureda u Banskim dvorima.

Bezuk se nakon pucnjave dao u bijeg te je netom prije samoubojstva nedaleko mjesta događaja, poručio na društvenim mrežama da je „dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti''. Njegovu objavu je prije uklanjanja profila podržalo više od tisuću korisnika društvenih mreža koji su u komentarima nerijetko nastavili širiti govor mržnje i poticali na nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 00:51