BANSKI DVORI

Plenković primio predstavnike Scenic grupe, nastavit će se ulaganja i gradnja brodova

Premijer je tijekom sastanka naglasio snažnu privrženost Vlade održivosti brodogradnje u 3. maju i Uljaniku
Saša Čokljat, Glen Moroney i Andrej Plenković
 Srdjan Vrancic/CROPIX

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Banskim dvorima održao sastanak s predstavnicima Scenic grupe te im tom prilikom zahvalio na njihovoj namjeri da nastave ulaganja i gradnju brodova koji će stvoriti preduvjete za dugoročnu razvojnu perspektivu brodogradnje u Rijeci i Puli.

Kako je priopćeno iz Vlade, Plenković je u Banskim dvorima održao sastanak s vlasnikom Scenic grupe Glenom Moroneyjem i Sašom Čokljatom, direktorom MKM Yachts, tvrtke kćeri australske korporacije Scenic, koja u riječkom brodogradilištu 3. maj nastavlja suradnju na projektu izgradnje polarnih kruzera.

image
Glen Moroney i Andrej Plenković
Srdjan Vrancic/CROPIX

Prvi polarni kruzer Eclipse izgrađen je u pulskom brodogradilištu Uljanik, dok je izgradnja Eclipse II podugovorena s brodogradilištem 3. maj prošle godine. Za taj projekt Vlada je u rujnu prošle godine dala državno jamstvo, a završetak gradnje polarnog kruzera - novogradnje 101 predviđa se do lipnja 2023., podsjećaju iz Vlade.

Premijer Plenković zahvalio je predstavnicima Scenic grupe na povjerenju i kvalitetnoj suradnji, kao i njihovoj čvrstoj namjeri da nastave ulaganja i gradnju brodova koji će stvoriti preduvjete za dugoročnu razvojnu perspektivu brodogradnje u Rijeci i Puli.

Naglasio je snažnu privrženost Vlade održivosti brodogradnje u 3. maju i Uljaniku, što se u proteklom razdoblju i pokazalo kroz potporu za pokretanje proizvodnje i završetak započetih brodova, uz smanjenje gubitaka za državu, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:05