GRUBE RIJEČI

Plenković priznao da je HDZ-ova zastupnica pogriješila: ‘Pozivam ju da se ispriča zbog svog istupa‘

‘Mislim da je u žaru tih replika jednostavno to bio potez više, koji nije primjeren i koji smatram da nije bio sa zlom namjerom‘

Majda Burić

 Damjan Tadic/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je u utorak stranačku kolegicu, saborsku zastupnicu Majdu Burić da se ispriča zbog riječi upućenih tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru zastupnici Radničke fronte Katarini Peović, istaknuvši da je Burić pogriješila.

‘Je, pogriješila je. Ja znam Majdu dobro, Majda je tu učinila jednu grešku. Molim je da se ispriča‘, rekao je Plenković u izjavi novinarima u Saboru upitan o istupu HDZ-ove zastupnice.

To nije nikakav stav niti nje osobno, niti HDZ-a, istaknuo je Plenković. ‘I mislim da je u nekakvom žaru tih replika jednostavno to bio potez više, koji nije primjeren i koji smatram da nije bio sa zlom namjerom‘, dodao je.

Katarina Peović (RF) je tijekom ‘aktualca‘ ponovo Vladu nazvala kvislinškom te ustvrdila da se zakonom o pomorskom dobru želi omogući ‘stranim tajkunima da se ne miješaju s domaćom sirotinjom‘, pitajući je li to prava cijena za šengen.

Majda Burić (HDZ) poručila je Peović da ima ‘rusoljubno‘ i ‘srboljubno‘ srce te je optužila da je fizički napala svog partnera i skriva se iza zastupničkog imuniteta. ‘To su sulude konstrukcije desnih opasnih medija‘, odgovorila je Peović.

Premijer se osvrnuo i na ‘aktualac‘ te ocijenio da je bio ‘uobičajen‘. Oporba je, kaže, već tradicionalno većinu pitanja uputila njemu. ‘To je neka njihova stalna taktika ili strategija, ali ako ovako nastave, mi ćemo biti na 30 posto, a oni će biti na puno, puno manje, fragmentirani, razmrvljeni i poprilično bezidejni‘, ocijenio je.

Uz Plenkovića su prilikom davanja izjava novinarima bili i Branko Bačić i Šime Erlić, koje je Sabor danas potvrdio za nove ministre u Vladi, a premijer je rekao kako je siguran da će ‘dati svoj značajan doprinos‘ u radu Vlade, pri čemu je posebno naglasio važnost obnove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:46