PROMJENA PLANA

Plenković promijenio program obilaska potresom pogođenog područja, ipak je otišao u kontejnersko naselje

Premijera na konferenciji za medije novinari upitali zašto neće obići stradalnike potresa
 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković obišao je stanovnike Petrinje u kontejnerskom naselju Sajmište iako to nije bilo predviđeno u programu povodom obilježavanja godišnjice razornog potresa koji je pogodio Baniju.

U programu koji je Vlada jučer poslala medijima, bilo je predviđeno da nakon mise koja se održala u Crkvi sv. Lovre u Petrinji za sve žrtve razornog potresa premijer i njegova svita odu odmah u posjet Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, no iz Vlade su naknadno javili da će premijer ipak obići ljude stradale u potresu.

S obzirom da je misa počela u 12.19, točno u vrijeme kada je potres lani pogodio područje, Plenković ranije nije stigao obići kontejnersko naselje, ali to je napravio nakon crkve.

Premijera su na konferenciji za medije novinari upitali zašto neće obići stradalnike potresa, u trenutku dok je predsjednik države Zoran Milanović bio sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije u Majskim poljanama, na što je on odgovorio da mu nije teško stati pred građane, te da ne moraju dokazivati da su uz ljude tako da obiđu sva mjesta u jednom danu. No iz Vlade tvrde kako to nema veze s promjenom protokola.

Poslije su prilikom ulaska u crkvu građani Petrinje burno dočekali Plenkovića zvižducima, negodovanjem zbog spore obnove, a doletjela je i jedna gruda snijega. Građani su vikali da žele bržu obnovu i glasno zviždali premijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:15