ČULI SE TELEFONSKI

PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S AMERIČKIM DRŽAVNIM TAJNIKOM POMPEOM Pričali o pandemiji koronavirusa, prioritet je pronalazak cjepiva i lijeka

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američki državni tajnik Mike Pompeo razgovarali su u ponedjeljak telefonom o borbi protiv pandemije covida-19, te o bilateralnoj suradnji Hrvatske i SAD-a, priopćeno je iz vlade.

U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka, priopćeno je.

Plenković je izrazio sućut državnom tajniku Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije covida-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih.

Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je podcrtao da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je iz vlade.

Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza, te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 12:20