StoryEditor
VIDEO KONFERENCIJA

PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S ČELNICIMA SEDAM DRŽAVA O SUZBIJANJU KORONAVIRUSA 'Hrvatska je reagirala na vrijeme i pripremila niz mjera...'

Andrej Plenković
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u video-konferenciji s predsjednikom Cipra i premijerima Izraela, Italije, Rumunjske, Austrije, Mađarske i Bugarske posvećenoj mogućim zajedničkim aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade.

Plenković je izvijestio Nicosa Anastasiadesa, Benjamina Netanjahua, Giuseppea Contea, Ludovica Orbana, Sebastiana Kurza, Viktora Orbana i Bojka Borisova o situaciji u Hrvatskoj u kojoj je trenutno dvanaest oboljelih u tri grada.

Istaknuo je kako je Hrvatska reagirala na vrijeme te objedinjenim djelovanjem svih resora pripremila niz mjera za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana.

Predstavio je aktivnosti koje je Hrvatska poduzela na europskoj razini kao predsjedateljica Vijećem EU-a, podsjetivši na aktivaciju Integriranog mehanizma za odgovor na krizu 28.siječnja i iniciranje izvanrednih sastanaka Vijeća ministara zdravstva EU-a 13. veljače i 6. ožujka te koordinacije ministara financija EU-a.

Istaknuo je potrebu bliske suradnje među državama i usklađenog pristupa u provedbi svih odgovarajućih mjera za suzbijanje koronavirusa.

Predsjednici vlada i država naglasili su važnost jačanja medicinske i znanstvene suradnje kako bi se čim prije pronašlo cjepivo, kao i dodatno unaprijedili brzi testovi za otkrivanje zaraze. Založili su se i za daljnju koordinaciju svih aktivnosti te razmjenu najboljih iskustava u sprječavanju širenja zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 03:47