U BANSKIM DVORIMA

PLENKOVIĆ S FRANCUSKOM MINISTRICOM O PROBLEMU ILEGALNIH MIGRACIJA Parly pohvalila ulogu Hrvatske u predsjedanju Vijećem EU

Andrej Plenković, Florence Parly
 Damjan Tadić / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s francuskom ministricom za Oružane snage Florence Parly o problemu ilegalnih migracija, te ju izvijestio o svojem posjetu grčko-turskoj granici, priopćeno je iz Banskih dvora.

"Razmotrena je aktualna situacija s problemom ilegalnih migracija, a premijer Plenković izvijestio je o svom nedavnom posjetu grčkoj-turskoj granici i tamošnjoj situaciji, kao i o naporima koje ulaže hrvatska policija u zaštiti granice", stoji u priopćenju iz Banskih dvora.

Tisuće migranata krenule su prema Grčkoj kada je Ankara 28. veljače otvorila granice prema Europi i prekršila obveze unutar sporazuma s EU-om iz 2016.

Vodeći europski dužnosnici, među njima i hrvatski premijer Plenković, u utorak su posjetili grčko-tursku granicu i sastali se s grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom.

U priopćenju se dodaje i da je ministrica Parly pohvalila aktivnu i učinkovitu ulogu Hrvatske u predsjedanju Vijećem Europske unije u zahtjevnom vremenu punom izazova za budućnost Europe.

Bilo je riječi i o suradnji Hrvatske i Francuske u obrambenim pitanjima te u području naoružanja i vojne opreme, kao i o jačanju obrambenih sposobnosti EU-a, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:52