NA GROBLJU MIROGOJ

Plenković s izaslanstvom obilježio 23. obljetnicu smrti Franje Tuđmana: ‘Borio se za Hrvatsku sa svih pozicija‘

Odajemo počast čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, rekao je Mario Kapulica

Andrej Plenković s izaslanstvom na Mirogoju

 Ranko Suvar/CROPIX

U povodu 23. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u subotu je s izaslanstvom položio vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na Mirogoju.

"Odajemo počast čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, koja i ovih dana ostvaruje ključne nacionalne interese, na temeljima koje je Tuđman postavio 90-ih", izjavio je Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.

image

Andrej Plenković s izaslanstvom na Mirogoju

Ranko Suvar/CROPIX
image

Gordan Jandroković, Tomo Medved i Mario Kapulica

Ranko Suvar/CROPIX

Čitav njegov život, dodao je Kapulica, svjedočanstvo je "kako se za Hrvatsku možete boriti sa svih pozicija koje vam je život namijenio".

"On se za Hrvatsku borio kao sin predratnog HSS-ovca, kao pobornik ljevičarskog pokreta, general u tadašnjoj vojsci, kao znanstvenik, disident i na koncu kao predsjednik HDZ-a i Hrvatske", istaknuo je.

Kapulica je ustvrdio da je Tuđman davno zacrtao ono što se danas ostvaruje, a oni samo nastavljaju i nadograđuju njegovu politiku.

"Ovi uspjesi su na razini uspjeha naših nogometaša u utakmici s Brazilom", dodao je.

image

Andrej Plenković s izaslanstvom na Mirogoju

Ranko Suvar/CROPIX
image

Oleg Butković, Branko Bačić, Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Tomo Medved i Mario Kapulica

Ranko Suvar/CROPIX

Upitan o sporoj obnovi kuća oštećenih u potresima 2020., rekao je da će iduće godine oni koji čekaju obnovu kuća biti jako zadovoljni onime što se napravilo.

"Svjesni smo da je to jedno od ključnih pitanja koji se tiču naših građana", napomenuo je.

Novinare je zanimalo i bi li Tuđman bio zadovoljan današnjim HDZ-om, s obzirom na afere povezane s tom strankom.

image

Branko Bačić, Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Tomo Medved i Mario Kapulica

Ranko Suvar/CROPIX
image

Mario Banožić, Davor Božinović, Zdravka Bušić, Oleg Butković, Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Tomo Medved i Mario Kapulica

Ranko Suvar/CROPIX

"Tko god sudjeluje u aferama ne radi to zato što provodi program HDZ-a. Mi ćemo na Nacionalnom odboru donijeti novi etički kodeks kojim ćemo jasno dati do znanja da HDZ, koji ima 200 tisuća članova, ne može odgovarati za pojedince", istaknuo je Kapulica.

"To je cijena koju plaćaju velike stranke. Imamo puno članova i više temeljnih organizacija nego što neke stranke imaju članova. To nije ekskluzivna navika nekih s članskom iskaznicom HDZ-a, kad se netko učlani, ne možemo unaprijed znati hoće li za deset, petnaest godina doživjeti moralno posrnuće", rekao je.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić s izaslanstvom je položio vijenac i zapalio svijeću ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

image
Ranko Suvar/CROPIX
image

Mario Kapulica

Ranko Suvar/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 13:49