MANIFESTACIJA

Plenković s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva o pripremama za ovogodišnju Alku

Predsjednik Vlade kazao je da će Vlada i dalje nastaviti financijski podržavati Sinjsku alku i projekte VAD-a
 Boris Kovačev/Cropix

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva (VAD) razgovarao o priprema za ovogodišnju 306. Sinjsku alku koja će se održati 8. kolovoza te, u tom kontekstu, i o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i potrebi dodatnog angažmana oko cijepljenja.

Premijer je u Banskim dvorima razgovarao s predsjednikom Društva Stipom Jukićem, tajnikom Društva Ivanom Nasićem i alkarskim vojvodom Boškom Ramljakom, a predstavnici VAD-a zahvalili su na financijskoj potpori Vlade u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje VAD-a, kao i kontinuiranoj financijskoj pomoći vezanoj za rad Muzeja Sinjske alke i Alkarske ergele.

"Vezano uz Alku te kulturna, društvena i vjerska događanja koja kroz srpanj i kolovoz Sinj čine posebnim mjestom na karti Hrvatske, zbog čega se u Sinju očekuje i veći broj posjetitelja, hodočasnika i turista, na sastanku je bilo riječi i o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o situaciji vezanoj uz cijepljenje", navodi se u priopćenju Vlade.

Zaključeno je kako je potrebno uložiti dodatan napor u podizanje svijesti o vlastitoj odgovornosti te osobnim primjerom i angažmanom pridonijeti što većoj procijepljenosti stanovništva i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

Predsjednik Vlade kazao je da će Vlada i dalje nastaviti financijski podržavati Sinjsku alku i projekte VAD-a, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:48