SUSRET U ZAGREBU

Plenković s prvom potpredsjednicom ukrajinske vlade: ‘Konferencija o razminiranju je dodatni doprinos Hrvatske pomoći Ukrajini‘

Božinović i Sviridenko su nakon sastanka potpisali Sporazum o suradnji u području protuminskog djelovanja

Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj, Kirilič Vasilj, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, Andrej Plenković, Davor Filipović, Julija Sviridenko, Davor Božinović

 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković primio je prvu potpredsjednicu ukrajinske vlade i ministricu gospodarstva Juliju Sviridenko uoči Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine - "dodatnom doprinosu Hrvatske" pomoći Ukrajini, priopćila je vlada u utorak.

"Hrvatska nastavlja politički, vojno i humanitarno pomagati Ukrajini, a organiziranje Međunarodne konferencije o razminiranju dodatni je doprinos Hrvatske imajući u vidu naša jedinstvena iskustva i ekspertizu u ovom području‘‘, rekao je Plenković na sastanku sa Sviridenko. Uz premijera su bili potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

image

Davor Božinović i Julija Sviridenko

Goran Mehkek/Cropix

Božinović i Sviridenko su nakon sastanka potpisali Sporazum o suradnji u području protuminskog djelovanja kako bi se ublažile socio-ekonomske, sigurnosne, ekološke i druge posljedice proizašle iz opasnosti od eksplozivnih ostataka rata, navodi se u priopćenju.

image
Goran Mehkek/Cropix

Zagreb je 11. i 12. listopada domaćin Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine. Razminiranje je prva zadaća za povratak stanovništva i stvaranje budućih normalnih uvjeta života na bivšim okupiranim područjima, ističe se u priopćenju vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:20