IZJAVA ZA MEDIJE

Plenković se ne sjeća ‘benignijeg aktualaca‘, komentirao i antimaskere: ‘Ovi koji rade cirkus neka vide kako je vani‘

Podržao je ”jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića”’ o tom pitanju. ”Mi ne tučemo na prvu loptu"
Andrej Plenković
 Damir Krajac/Cropix

Nakon aktualnog sata u Saboru premijer Andrej Plenković dao je izjavu novinarima. Između ostalog, komentirao je ideju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da na današnji dan svi Srbi u svijetu izvjese srpsku zastavu. Plenković kaže da “je to provokacija”, javlja N1.

Pozdravio je jučerašnji stav SNV-a i Milorada Pupovca, koji je rekao da se moraju poštivati hrvatski zakoni.

Osvrnuo se i na današnji aktualac.

“Neobičan, jedan od najčudnijih. Ne sjećam se benignijeg aktualnog sata. Ne znam zašto, ja osobno nisam nikad imao manje pitanja. Nikad lakša i jednostavnija. Beljakovo pitanje jedno je od najbizarnijih ikad, prvo nisam ni shvatio na što je mislio. Nije loš aktualni sat. Nažalost 99,9 posto ljudi ne gleda jer nema vremena, ali vi (mediji) pratite. Dobro je da se vidi razlika na političkoj sceni. Tu smo svi skupa, čujete jedne, druge, tko se bavi konkretnim, a tko se ne bavi ničime”, rekao je Plenković.

Komentiravši obnovu na Baniji, rekao je da je “cilj da svi tijekom zime budu u što boljim uvjetima”.

“Cijeli proces se mora ubrzati, ne vidim nikakav problem”, rekao je Plenković.

Ponovno se osvrnuo i na icident u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, gdje roditelji ne žele da njihov sin nosi masku u školi.

“Ove koji upadaju u škole treba sankcionirati, to je prekršaj i takva praksa je nedopustiva. Nije mi jasno takvo iritantno ponašanje ljudi. Mi smo bili jako mekani i fleksibilni u restriktivnim mjerama, a ovi koji rade cirkus neka vide kako je vani. Nemaju argument za ovo što rade”, naglasio je Plenković.

Još jednom je rekao da mu nije jasno da neki i dalje ne vjeruju u covid. Covid-potvrde postaju obavezne za zdravstvene djelatnike, a oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, morat će se testirati na tjednoj bazi. Na trošak države. No, ne dovijeka, najavio je premijer.

“Nećemo dugo plaćati testiranja. To je besmisleno”, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:45