ZAKUHALO U HDZ-u

‘Plenković se nije ni susreo s Tramišak, a zanimljiv je tajming kada su problemi počeli‘

Tramišak je duboko razočarana i smatra da nije bilo razloga za njezinu smjenu

Andrej Plenković i Nataša Tramišak

 Tomislav Krišto/Damir Krajač/Cropix/Cropix

- Povjerenja između Nataše Tramišak i premijera Andreja Plenkovića nikada nije ni bilo, pa nije se s njom ni susreo kako bi joj rekao da planira njezinu smjenu niti joj je u telefonskom razgovoru želio odgovoriti zašto to čini - doznajemo od izvora bliskog ministrici Nataši Tramišak koji nam je rekao da je ministrica duboko razočarana i smatra da nije bilo razloga za njezinu smjenu. Smatra također da je to učinjeno mimo Predsjedništva HDZ-a i najavljuje povratak u saborske klupe.

- Tramišak će u sljedećih nekoliko dana javno inzistirati na odgovoru na pitanje zašto je smijenjena jer smatra da za to nije bilo povoda i da je korektno radila svoj posao - opisuje situaciju naš sugovornik i dodaje kako sve upućuje na to da "premijer Plenković nije dobro podnio nedavno podizanje optužnice protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac".

- Zar nije o njoj imao visoko mišljenje? A iza nje su ostale samo istrage i afere - kaže naš sugovornik i napominje kako Tramišak smatra da je svoj posao radila u skladu sa zakonom i pod teretom svih tih istraga koje su se provodile u Ministarstvu. Podsjetimo, Tramišak je, naime, već u ožujku prošle godine "preživjela" spekulacije o svojoj smjeni nakon što je javno istupila i rekla da prima prijetnje, koje je poslije i prijavila policiji, međutim to nikada do kraja nije razjašnjeno.

Problemi su za ministricu Tramišak počeli kada je odlučila ne produljiti ugovor za informatički sustav eFondovi tvrtki Omega Software i dodijeliti ga Financijskoj agenciji. U intervjuu koji je tada dala za Jutarnji list već je dala naslutiti da odnos s premijerom nije idealan. Naime, na pitanje je li njega informirala o tim prijetnjama, odgovorila je da nije.

- Nisam o prijetnjama razgovarala s premijerom Plenkovićem - izjavila je tada ministrica Tramišak. I policiji je te prijetnje prijavila tek naknadno, a premijer Plenković je cijelu situaciju komentirao rekavši da je to sve "bizarno". Njihov se odnos u međuvremenu nije popravio, pa je premijer smjenu ministra Paladina očito iskoristio da se u "paketu" riješi i Tramišak s kojom se nikada nije ni uspostavio, kako je rekao, odnos povjerenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:03