PREMIJER U DALMACIJI

Plenković se opet požalio da već 10 dana traje šutnja o diskriminaciji HDZ-ovaca, odgovorio i Grbinu

‘Grbin neka provede vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe i svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu‘
Andrej Plenković
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Premijer Andrej Plenković je u posjetu Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji gdje je odgovarao na pitanja novinara i komentirao što očekuje od Damira Vanđelića na čelu Fonda za obnovu.

- Očekujem da gospodin Vanđelić zajedno s Vladom pridonese obnovi Grada Zgareba i Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Natječaji, pogotovo ovaj vezan uz EU fond solidarnosti, odnose se na zdravstvenu, obrazovnu i prometnu infrastrukturu. Maksimalno smo pojednostavnili svu administraciju. Obavljena je digitalizacija u malom pa sve dokumente koje država posjeduje građani više neće morati sami ishoditi po šalterima.

Upitan da prokomentira izjavu Peđe Grbina da je on nositelj diskriminacije u Hrvatskoj, Plenković je kazao:

- Ne znam, ja sam vidio samo kratko taj naslov u autu. Nisam shvatio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu? Je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke? Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos.

Novinari su ga pitali i kako komentira podršku portala Index riječkom kafiću Three Monkeys koji ne želi HDZ-ovce.

- Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta šutnje traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagirati.

Na kraju je kazao da je HDZ Zadarske županije definirao da Božidar Longin kandidat za župana, a Branko Dukić za gradonačelnika.

- Već dugo surađujemo i siguran sam da će opravdati povjerenje. Imaju potporu čitave stranke, kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:33