IZJAVA UZ MIG

PLENKOVIĆ 'Smjesta ću zvati Vrdoljaka na razgovor da vidim je li se šalio kad je Kolindi poručio da kolače nosi u škole, a ne Bandiću u zatvor'

Andrej Plenković
 Dragan Matić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković kazao je kako će predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka zvati na razgovor vezano uz njegovu izjavu o Kolindi Grabar-Kitarović, javlja N1.

Naime, Vrdoljak je rekao da bi Grabar-Kitarović bilo bolje da kolače nosi u škole, a ne u zatvor Milanu Bandiću.

- PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati! U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja - nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi - posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik. Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije, napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Plenković je reporterki televizije N1 kazao kako će smjesta zvati Ivana Vrdoljaka na razgovor da vidi je li se šalio, nakon čega se nasmiješio i namignuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:33