StoryEditor
SJEDIŠTE EUROPSKE KOMISIJE

PLENKOVIĆ STIGAO U POSJET BRUXELLESU Na radnom ručku će se sastati s novom predsjednicom Komisije, a u subotu i s Donaldom Tuskom

Andrej Plenković
 Damjan Tadić / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u četvrtak u sjedište Europske komisije gdje će imati radni ručak s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

U društvu premijera Plenkovića je i Dubravka Šuica, koju je Von der Leyen predložila za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju.

Premijer Plenković boravi u trodnevnom posjetu Bruxellesu gdje će se sastati s nizom europskih dužnosnika.

Osim s Ursulom von der Leyen, Plenković će se u četvrtak sastati još i s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem i s aktualnim predsjednikom Komisije Jean-Claudom Junckerom.

U petak se sastaje s potpredsjednikom Europske komisije nadležnim za euro i socijalni dijalog Valdisom Dombrovskisom, zatim s finskim premijerom Anntijem Rinneom, čija zemlja trenutačno predsjedava Vijećem EU-a.

Slijede sastanci s povjerenikom Europske komisije za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, s povjerenikom za proračun i ljudske resurse Guentherom Oettingerom.

Plenković u petak sudjeluje i na konferenciji "EU-Asia Connectivity Forum", na kojem će se okupiti čitav niz dužnosnika.

U petak navečer predviđen je susret s belgijskim premijerom Charlesom Michelom, koji od 1. prosinca preuzima dužnost predsjednika Europskog vijeća.

Plenković završava svoj posjet u subotu sastankom s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2020 04:29