RAZGOVARAO S VODSTVOM

Plenković: Sveučilište u Splitu ima razgranate europske suradnje i mediteranske prepoznatljivosti

Sveučilište u Splitu je jedna od najbitnijih sastavnica hrvatskih sveučilišta, kazao je premijer
 Foto: Duje Klaric/Cropix

Premijer Andrej Plenković, u sklopu posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekao je u utorak nakon razgovora s vodstvom Sveučilišta u Splitu o planovima te visokoškolske ustanove da to sveučilište ima odlično razgranatu europsku suradnju i mediteransku prepoznatljivost.

"Sveučilište u Splitu je jedna od najbitnijih sastavnica hrvatskih sveučilišta", rekao je Plenković za Hinu nakon sastanka. Podsjetio je kako splitsko Sveučilište ima 20.000 studenata, niz fakulteta i studijskih programa.

"Ovo sveučilište ima odlično razgranatu europsku suradnju te mediteransku prepoznatljivost, izvrsnost i kvalitetu. Još jednom smo vidjeli koliki je značaj splitskog Sveučilišta", rekao je Plenković i dodao da ono ima potporu Vlade i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na sastanku je, među ostalima, bio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić je izjavio da su on i njegovi suradnici upoznali premijera Plenkovića s razvojnim planovima tog sveučilišta.

"Planiramo u studentskom kampusu izgraditi novi studentski dom te zgradu za četiri studijska programa, odnosno četiri odjela našeg sveučilišta," rekao je Ljutić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:00