PREMIJER O NAPADU

Plenković: ‘Svjedočili smo pokušaju teškog ubojstva, ovaj čin ima elemente terorističkog akta‘

Premijer je rekao da je jučer posjetio ozlijeđenog policajca Oskara Fiurija: ‘Dobro je, one se oporavlja i drago mi je zbog toga‘
 Goran Mehkek/Cropix

Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade prokomentirao pucnjavu koja se dogodila na Markovom trgu prije dva dana. On je za taj sumanuti čin rekao da ima elemente terorističkog akta.

- Svjedočili smo pokušaju ubojstva policijska službenika, pucao je i na druga dva policijska službenika, ali i na službenike Vlade RH, kao i na samu zgradu - rekao je Plenković i dodao što je najvažnije u ovom trenutku:

- Moramo utvrditi motive i razloge za ovaj čin, koji ima elemente terorističkog akta.

Premijer je rekao da je jučer posjetio ozlijeđenog policajca Oskara Fiurija.

- Dobro je, one se oporavlja i drago mi je zbog toga. Želimo mu brz oporavak.

Što se tiče nemilog događaja u ponedjeljak, rekao je da su na Markovom trgu pojačane mjere sigurnosti, ali da te mjere imaju privremeni karakter, te da će se mijenjati i definirati u skladu sa sigurnosnom procjenom.

- Da ćemo balansirati s mjerama pokazalo je i jučerašnje okupljanje koje je organizirano sukladno pravilima. Želim naglasiti da nova organizacija neće utjecati na rad medija.

Plenković je govorio i o rekordnom danu po broju novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

- Riječ je u širem trendu koji se događa u cijelom svijetu. Situacija je u ovom trenutku zabrinjavajuća, a jedini način da pobijedimo pandemiju je da budem odgovorni, jedinstveni, solidarni. Apeliram svima da se pridržavaju mjera, a to znači održavanje distance, nošenje maske. To su male žrtve za zaštitu zdravlja i radnih mjesta.

Za kraj i poruka mladima.

- Svjesni smo da ova pandemija narušavamo vaš društveni život, ali moramo štititi svoje ukućane. Nije hrabrost kršiti mjere, to svatko može. Hrabrost je odustajanje od komoditeta kako bi zaštitili druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:19