NA SUMMITU 16+1

PLENKOVIĆ U DRUŠTVU LIDERA SRBIJE, SLOVENIJE, MAĐARSKE... 'Svi su iskazali srčanu podršku Vatrenima, imam dojam da srce srednje Europe kuca za nas!'

 
 Vlada RH / Twitter

Hrvatski premijer Andrej Plenković otputovao je u Sofiju u Bugarsku na summit šefova vlada 16 zemalja CEEC-a i Kine.

Na sastanku osim njega, a uz kineskog premijera Li Keqianga i domaćina, bugarskog premijera Bojka Borisova, sudjeluju i albanski premijer Edi Rama, srbijanska premijera Ana Brnabić, slovenski premijer Miro Cerar, mađarski premijer Viktor Orban, makedonski premijer Zoran Zaev te lideri BiH, Češke, Estonije, Latvije, Litve, Crne Gore, Poljske, Rumunjske i Slovačke.

Premda su glavni ciljevi poslovnog foruma jačanje Europe i veza između zemalja srednje i istočne Europe i Kine, ni službeni profil Vlade na Twitteru nije zaobišla nogometna groznica.

Plenković je neko vrijeme neformalno razgovarao s mađarskim premijerom Orbanom te s premijerima Slovačke i Češke, a na novinarsko pitanje o čemu su razgovarali, uz osmijeh premijer Plenković je kazao: - Uglavnom, jedno toliko srčano iskazivanje podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji od svih kolega, nabrojavši Orbana, slovačkog premijera Petera Pellegrinija, češkog Andreja Babiša i slovenskog tehničkog premijera Mire Cerara.

- Važno je da hrvatska javnost shvati da naša reprezentacija igra naravno za Hrvatsku, ali imam dojam da danas srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku.

Plenković je već u petak poslao igračima dobre želje.

- Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji, rekao je Plenković novinarima u Sofiji u petak.

Kako ovaj puta u Rusiju ponovno ide predsjednica, Plenković je također izrazio nadu da će Hrvatska proći dalje pa bi onda u Rusiju, kako je rekao mogli otići "i neki drugi od nas".

- Ako pobjedimo sutra bit će još najmanje dvije utamice pa ćemo to onda sigurno iskoristiti, naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:41