PREDSJEDNIK VLADE

PLENKOVIĆ U POSJETU VUKOVARU Potpisan je sporazum o preventivnim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja

Andrej Plenković
 Damjan Tadić / CROPIX

Sporazumi o provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja za 2020. te o obavljanju memorijalno-edukacijske djelatnosti radi promicanja vrijednosti Domovinskog rata potpisani su u petak u Vukovaru, u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića.

S ravnateljicom Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesnom Bosanac sporazume su potpisali ministar zdravstva Vili Beroš i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Nakon potpisvanja sporazuma, ravnateljica Vesna Bosanac uručila je prigodne zahvalnice predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, te ministrima Viliju Berošu i Tomi Medvedu.

Republika Hrvatska preuzela je osnivačka prava nad vukovarskom bolnicom u ožujku ove godine temeljem Zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar i Bolnicom hrvatskih veterana na Republiku Hrvatsku. Dosadašnji osnivač bolnice bila je Vukovarsko-srijemska županija.

Vukovarska bolnica i s novim stautusom nastavlja obavljati zdravstvene djelatnosti koje obavlja opća bolnica sukladno odredbama zakona kojim se uređuje zdravstvena zaštita, a s obzirom na to da je od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i mjesto obilježavanja posebnog domovinskog pijeteta, u bolnici se obavlja i memorijalno-edukacijska djelatnost sa svrhom promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom boravka u Vukovaru bit će nazočan i svečanoj akademiji povodom otvorenja Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije kojoj će nazočiti i nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije kardinal Vinko Puljić te će po završetku akademije obići Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, gdje će otkriti natpisnu ploču na ulazu u zgradu gdje se nalazi Ured Zaklade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 22:17